Transport Online - Qatar Airways neemt drie nieuwe Airbus A350-1000 vliegtuigen in ontvangst

Qatar Airways neemt drie nieuwe Airbus A350-1000 vliegtuigen in ontvangst

Qatar Airways neemt drie nieuwe Airbus A350-1000 vliegtuigen in ontvangst
26-10-2020 13:29 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways kondigt verheugd aan afgelopen vrijdag drie nieuwe Airbus A350-1000 vliegtuigen in ontvangst te hebben genomen en bevestigt zo haar positie als de grootste gebruiker van Airbus A350 met 52 toestellen in de vloot. De drie A350-1000's zijn alle uitgerust met de meervoudige bekroonde Business Class Qsuite van de airline en zullen op strategische lange-afstandsroutes naar Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië-de Stille Oceaan en Europa worden ingezet.

Een interne benchmark van de luchtvaartmaatschappij vergeleek de A380 met de A350 op de routes van Doha naar Londen, Guangzhou, Frankfurt, Parijs, Melbourne, Sydney en New York. Op een gemiddelde enkele vlucht vond de luchtvaartmaatschappij een besparing van minstens 16 ton kooldioxide per blokuur op de A350 ten opzichte van de A380. Uit de analyse bleek dat de A380 op elk van deze routes meer dan 80 procent meer CO2 per blokuur uitstoot dan de A350. In het geval van Melbourne en New York stootte de A380 95 procent meer CO2 per blokuur uit, terwijl de A350 ongeveer 20 ton CO2 per blokuur bespaarde. Totdat de passagiersvraag voldoende hersteld is, zal Qatar Airways de A380’s aan de grond houden en enkel commercieel en ecologisch verantwoordelijke vliegtuigen inzetten.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, zegt hierover: “Qatar Airways is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen ter wereld die nooit gestopt is met vliegen tijdens deze crisis. Als een van de enige luchtvaartmaatschappijen die op dit moment nog nieuwe vliegtuigen in ontvangst neemt, heeft onze strategische investering in moderne, brandstofefficiënte tweemotorige vliegtuigen ons in staat gesteld om te blijven vliegen en meer dan 2,3 miljoen mensen thuis te brengen op meer dan 37.000 vluchten sinds het begin van de pandemie*. Vanwege de impact van COVID-19 op de reisvraag zullen we groener en slimmer blijven vliegen door onze vloot Airbus A380’s aan de grond te houden, omdat het commercieel en ecologisch niet verantwoord is om een dergelijk groot toestel op de huidige markt in te zetten.”"Milieubewuste passagiers kunnen reizen met de geruststelling dat Qatar Airways de markt voortdurend op de voet volgt om zowel de passagiers- als de vrachtvraag te evalueren, zodat we op elke route het meest geschikte vliegtuig kunnen inzetten. In plaats van noodgedwongen te grote toestellen te moeten vliegen vanwege de beperkte variatie van de vloot, waardoor ook de flexibiliteit voor passagiers om te reizen wanneer ze dat willen daalt, heeft Qatar Airways een reeks duurzame vliegtuigen waaruit we kunnen kiezen om meer vluchten met de juiste capaciteit in elke markt in te zetten. Passagiers kunnen er ook op vertrouwen dat we een eerlijk vluchtschema hanteren met onze gemengde vloot, zodat we onze dienstverlening kunnen behouden en de grootte van de vliegtuigen kunnen uitbreiden of verkleinen, afhankelijk van de passagiersvraag".

De Airbus A350-1000 wordt regelmatig ingezet op de route van en naar Amsterdam. Vanaf de maand november wordt het toestel nog vaker ingepland op deze route en zal het vliegtuig dus frequent te zien zijn op Schiphol. De luchthaven van Brussel wordt door Qatar Airways aangevlogen met de brandstofzuinige Boeing 787.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions