Transport Online - Wadinko verwerft meerderheidsbelang in Tielbeke, Adwin Verhoeks nieuwe algemeen directeur

Wadinko verwerft meerderheidsbelang in Tielbeke, Adwin Verhoeks nieuwe algemeen directeur

Wadinko verwerft meerderheidsbelang in Tielbeke, Adwin Verhoeks nieuwe algemeen directeur
26-10-2020 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEMELERVELD - Op 4 januari 2021 treedt Adwin Verhoeks aan als algemeen directeur bij Tielbeke Transport, Distributie & Warehousing. Samen met mede-directieleden Ernst-Jan Dorgelo en Robert Tielbeke pakt hij de uitdaging op om de positie in de branche verder te verstevigen en uit te bouwen.

Met de aanstelling van Verhoeks als algemeen directeur van Tielbeke is een grote stap gezet in het bedrijfsopvolgings-traject. Om dat traject in goede banen te leiden nam de Zwolse Participatiemaatschappij Wadinko N.V. in 2018 een minderheidsbelang van dertig procent in Tielbeke. Hiermee werd tevens de zelfstandigheid van Tielbeke en daarmee ook de werkgelegenheid voor de regio gewaarborgd. Met de aanstelling van Verhoeks geeft Robert Tielbeke het stokje als algemeen directeur nu over. Tegelijkertijd krijgt Wadinko een meerderheidsbelang in Tielbeke. Beide aandeelhouders hebben zich meerjarig vastgelegd de onderneming verder te ontwikkelen.

Adwin Verhoeks heeft veel ervaring in de logistieke branche. Zo was hij vele jaren werkzaam bij de H&S Group, waar hij vanaf 2019 commercieel directeur transport was: "Ik kende Tielbeke al als een mooie, solide, toekomstgerichte en duurzame organisatie. In de afgelopen maanden heb ik Tielbeke vooral leren kennen als een verantwoordelijke organisatie die continuïteit centraal stelt, zowel voor de organisatie zelf als voor de medewerkers. Daarvan getuigt ook het bedrijfsopvolgings-traject dat drie jaar geleden is gestart. Robert Tielbeke voorzag toen al dat de transportbranche voor een enorme uitdaging staat. Nu, amper drie jaar later staan we letterlijk op de drempel van die transitie naar slimmer en duurzamer transporteren. Ook in dat ‘nieuwe’ logistieke speelveld wil Tielbeke koploper zijn. Ik zie ernaar uit om daar een bijdrage aan te leveren."

Robert Tielbeke is verheugd met de aanstelling van Verhoeks: "Een overname door een strategische partner is nooit aan de orde geweest, gezien ons streven om zelfstandig te willen blijven. Met de deelname door Wadinko in 2018 verzekerden we ons van een gewaardeerde gesprekspartner met een zeer uitgebreid netwerk. We hebben toen al de bedrijfsopvolging geagendeerd. Met de komst van Adwin Verhoeks ga ik me meer bezighouden met onze dedicated accounts en onze samenwerkingsverbanden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen