Transport Online - Vlaggen halfstok bij politiebureaus om omgekomen agent

Vlaggen halfstok bij politiebureaus om omgekomen agent

Vlaggen halfstok bij politiebureaus om omgekomen agent
25-10-2020 14:50 | Binnenland | auteur ANP

NUENEN - Op de politiebureaus in Nederland worden naar verwachting zondag de vlaggen halfstok gehangen. Dat gebeurt vanwege het ongeval zaterdagavond op de A270 in Brabant, waardoor een 28-jarige agent omkwam.

Een woordvoerder van de politie Oost-Brabant laat weten dat er wordt gewerkt aan het tot uitvoering brengen van het vlaggenprotocol. "Dat wordt gehanteerd als we in rouw gedompeld zijn. Het plan is vandaag op alle politiebureaus zo snel mogelijk de vlaggen halfstok te laten hangen."

De eerste voorlopige bevindingen van het technische onderzoek wijzen uit dat het mogelijk gaat om een noodlottig ongeval, aldus de woordvoerder. "Er moet nog uitgebreid onderzoek worden gedaan, zowel technisch als tactisch." Om het objectief te houden, is het technische onderzoek ondergebracht bij de eenheid Limburg, en het tactische onderzoek bij Zeeland-West-Brabant. Wanneer er meer duidelijk over wordt, is nog onbekend.

De 28-jarige agent die omkwam, was nog niet zo lang in dienst, vertelt de woordvoerder. Bij het ongeval raakte ook een vrouwelijke agent gewond. Zij ligt in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar en buiten levensgevaar, aldus de woordvoerder. De agente wordt nog uitgebreid gehoord. Dat geldt ook voor de bestuurder van de personenauto, die eveneens gewond raakte.

Het ongeval gebeurde rond 23.00 uur tussen Eindhoven en Helmond, ter hoogte van Nuenen. Het slachtoffer en zijn collega waren daar uit hun auto gestapt toen ze door de auto werden aangereden. Die raakte ook de politiewagen. Waarom de agenten uit hun auto waren gestapt, is niet duidelijk.

De politie-eenheid Veldhoven Waalre reageert op Instagram op het verlies van de collega. "Ons politiehart huilt....Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht", staat in het bericht. "We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega’s. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt. Meer woorden hebben we nu even niet...We will take it from here, brother in blue."

Ook Henk van Essen, korpschef van de Nationale Politie, reageert op het bericht: "Verschrikkelijk nieuws uit Nuenen, waar een jonge collega tijdens zijn werk is overleden en een andere collega gewond is geraakt. Ik wens hun families, naasten en collega's heel veel sterkte. We zullen er zijn voor hulp en begeleiding."

Andere politie-eenheden betuigen eveneens via sociale media hun medeleven met hun collega's in Brabant.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions