Transport Online - Emirates SkyCargo zet 's werelds grootste GDP-conforme luchtvrachthub in Dubai op voor wereldwijde distributie van Covid-19 vaccin

Emirates SkyCargo zet 's werelds grootste GDP-conforme luchtvrachthub in Dubai op voor wereldwijde distributie van Covid-19 vaccin

Emirates SkyCargo zet 's werelds grootste GDP-conforme luchtvrachthub in Dubai op voor wereldwijde distributie van Covid-19 vaccin
24-10-2020 10:09 | Coronavirus | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo maakt zich klaar om de logistieke complexiteit van de wereldwijde distributie van een mogelijk Covid-19 vaccin aan te pakken door het creëren van 's werelds eerste speciale airside vrachthub voor het vaccin in Dubai. De luchtvrachtmaatschappij zal hiervoor Emirates SkyCentral DWC-vrachtterminal in Dubai South heropenen om te dienen als een speciale ankerhub voor de opslag en distributie van het vaccin.

Dubai als gateway voor Covid-19 vaccins

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates voorzitter en Chief Executive zei: "Dubai is ideaal gepositioneerd om te dienen als gateway en distributiepunt van Covid-19 vaccins voor de rest van de wereld. Dubai heeft de benodigde infrastructuur en logistieke verbindingen en een strategische geografische locatie waarbij meer dan twee derde van de wereldbevolking binnen een straal van 8 uur vliegen te bereiken is. Het opzetten van een speciale airside hub voor Covid-19 vaccins is een belangrijk project dat ons netwerk, bereik en competenties benut om een positieve invloed te hebben op het leven van mensen over de hele wereld.”

10 miljoen injectieflacons

De vaccin hub van Emirates SkyCargo in het zuiden van Dubai zal de grootste speciale airside faciliteit ter wereld zijn voor Covid-19 vaccins. Dankzij de hub in Dubai kan de luchtvrachtmaatschappij vaccins binnenvliegen vanaf productielocaties over de hele wereld, zendingen opslaan en voorbereiden voor regionale en wereldwijde distributie. In totaal wordt geschat dat de faciliteit op elk moment ongeveer 10 miljoen injectieflacons met een temperatuur van 2-8 graden Celsius kan bevatten.

Vervoer temperatuurgevoelige geneesmiddelen

Sinds 2016 heeft de luchtvrachtmaatschappij aanzienlijk geïnvesteerd in de mogelijkheden rondom het vervoer van temperatuurgevoelige geneesmiddelen. Dit omvatte de introductie van een gespecialiseerd product - Emirates Pharma - en de ontwikkeling van een speciale GDP-gecertificeerde 'fit for purpose' -infrastructuur voor apotheken, zowel in Dubai als op belangrijke plaatsen van herkomst en bestemming. Emirates SkyCargo heeft de afgelopen vier jaar meer dan een kwart miljoen ton aan farmaceutische vracht vervoerd.

Met haar moderne en efficiënte wide-body vliegtuigvloot en een netwerk dat momenteel meer dan 130 bestemmingen over zes continenten omvat, gecombineerd met de strategische geografische locatie van de hub in Dubai, zal Emirates SkyCargo in staat zijn om snel vaccinzendingen van productielocaties te verplaatsen naar vaccin-hubs en vervolgens naar de rest van de wereld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions