Clicky

 
Transport Online - Gpi Tanks XL ontvangt opdracht van formaat voor tankterminal Maastank

Gpi Tanks XL ontvangt opdracht van formaat voor tankterminal Maastank

Gpi Tanks XL ontvangt opdracht van formaat voor tankterminal Maastank
23-10-2020 17:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Om de opslagcapaciteit in Botlek te kunnen vergroten ontving Gpi van Maastank opdracht voor negen roestvrijstalen opslagtanks met een capaciteit van in totaal 16.700 m3. De productie vindt plaats in Westdorpe en naar verwachting worden deze in het tweede kwartaal van 2021 getransporteerd naar de tankterminal van Maastank.

Opslagtanks

De opdracht bestaat uit negen rvs tanks voor de opslag van diverse oliën, elke tank met een hoogte van 27,5 meter en een inhoud van 1620 m3 tot 2150 m3. De tanks zullen worden vervaardigd uit een combinatie van rvs 316(L) en duplex 2205. Vanuit Westdorpe kunnen de tanks na productie direct over het water worden vervoerd naar de eindbestemming aan de Welplaatkade in de Botlek in Rotterdam. De tanks worden gebouwd volgens NEN-EN 14015 richtlijnen.

Ambitie Maastank

Tankterminal Maastank is een dochteronderneming van Dekker Group. Dekker breidt voor Maastank de opslagcapaciteit in de Botlek uit. Zo verlengde het bedrijf de erfpachtcontracten met 25 jaar voor Maastank aan de Welplaatkade in de Botlek en kreeg het ook de aangrenzende percelen in handen. Op termijn wil het bedrijf de tankopslagactiviteiten in de Rotterdamse haven verdubbelen naar 140.000 m3 voor de op- en overslag van plantaardige oliën, vetten, specialties, oleochemicals en biofuels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats