Transport Online - DON Opleidingen zet dronebeelden in bij Toets Besloten Terrein [+video]

DON Opleidingen zet dronebeelden in bij Toets Besloten Terrein

DON Opleidingen zet dronebeelden in bij Toets Besloten Terrein [+video]
23-10-2020 16:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NAALDWIJK - De Toets Besloten Terrein vraagt een gedegen voorbereiding van kandidaten die een C1-, C- of D-rijbewijs met Code 95 willen halen. Om het examenonderdeel inzichtelijker te maken, presenteert het opleidingsinstituut daarom een nieuwe videoserie, die kandidaten met behulp van dronebeelden meer inzicht biedt.

Een nieuw perspectief

Een groot geasfalteerd terrein met markering, pionnen en een bus of (lichte) vrachtauto die er behendig tussendoor manoeuvreert. Wie de nieuwe instructievideo’s van DON Opleidingen voor het eerst ziet, denkt naar een fragment uit bijvoorbeeld een game te kijken.

Dat beaamt ook Jelle Verbeek, instructeur bij DON Opleidingen en één van de initiatiefnemers van de videoserie: “Dankzij de dronecamera bekijk je de Toets Besloten Terrein vanuit een heel nieuw perspectief. Je ziet veel duidelijker de markering en pionnen op het terrein. Met behulp van ‘tekstballonnen’ laten we vervolgens precies zien waar de leerling op moet letten. Veel is ook te danken aan de 4K-videokwaliteit. Dat stelde ons in staat om elk detail nauwgezet vast te leggen. Je ziet precies wat ik in de cabine aan het doen ben.”

Geen vervanging, maar aanvulling

De video’s over de Toets Besloten Terrein zijn onderdeel van een nieuwe serie virtueel lesmateriaal waar DON Opleidingen aan werkt. Behalve de eerdergenoemde video’s ontwikkelt het opleidingsinstituut momenteel ook video’s over de bijzondere verrichtingen voor het B-rijbewijs en virtuele klassen voor de Code 95.

“Wij merken uit de praktijk dat leerlingen steeds vaker op het moment dat het hen uitkomt lessen willen volgen”, aldus Thom Dijkxhoorn, Commercieel directeur bij DON Opleidingen. “De regel dat je op vaste momenten in een klaslokaal aanwezig moet zijn, vervaagt. Daarom investeren wij volop in innovatief lesmateriaal. Met behulp van deze video’s en ons virtueel lesmateriaal kun je wanneer en waar dan ook je kennis bijspijkeren of je nog even snel voor een examen voorbereiden. Een mooie aanvulling op ons bestaande lesaanbod.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions