Clicky

 



Europese markt voor (zware) bedrijfswagens trekt weer aan

Europese markt voor (zware) bedrijfswagens trekt weer aan
23-10-2020 09:17 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is in september weer behoorlijk aangetrokken. Volgens de Europese autobranchevereniging ACEA zaten de verkopen met meer dan 13 procent in de lift. Daarmee is de eerder opgelopen achterstand van dit jaar evenwel nog lang niet goedgemaakt.

Vorige maand werden er in totaal 163.512 bestelbussen, vrachtwagens en bussen op kenteken gezet. Bezien over de eerste negen maanden van het jaar lopen de Europese verkopen evenwel nog altijd bijna 25 procent achter ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode.

De autobranche heeft dit jaar zwaar te lijden onder de coronacrisis. Toch waren er recent wel weer verschillende autofabrikanten die merkten dat de vraag weer wat aan het herstellen was. Mogelijk speelt in de septembercijfers mee dat bedrijven die eigenlijk al in het voorjaar nieuwe bedrijfsvoertuigen wilden aanschaffen, vanwege alle onzekerheid een aantal maanden hebben gewacht alvorens toch tot aankoop over te gaan.

In alle grote autolanden, zoals Duitsland, Italië en Frankrijk, was in september sprake van stevige plussen. In Nederland bleef de opleving beperkt tot een groei van ruim 2 procent, tot 6345 voertuigen. In het hele jaar tot nu toe lopen de verkopen hier 27 procent achter op een jaar terug.

Foto's

  • Dave-Trans
    Dave-Trans
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats