Clicky


Alstom wordt eerste onderneming met volledige certificering volgens nieuwste norm voor digitale treincontrolesystemen

Alstom wordt eerste onderneming met volledige certificering volgens nieuwste norm voor digitale treincontrolesystemen
22-10-2020 17:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

PARIJS - Alstom heeft zijn toonaangevende positie op het gebied van digitale spoortechnologie bevestigd door de eerste onderneming ter wereld te worden die volledig gecertificeerd is volgens de nieuwste norm voor ETCS on-board en trackside. De certificeringen werden afgegeven door de onafhankelijke spoorwegcertificeringsinstantie Belgorail. De nieuwste softwareontwikkeling garandeert interoperabiliteit met Baseline 3 Maintenance Release 2 voor het complete spoorwegsysteem.

"We zijn er trots op dat we weer een nieuwe norm hebben gesteld in het spoorwezen. We liggen op schema om alle bestaande incompatibele systemen in Europa geleidelijk te vervangen, om zo het internationale vracht- en personenvervoer te optimaliseren en stimuleren," aldus Jean Francois-Beaudoin, SVP Alstom Digital Mobility.

ETCS is aantoonbaar het efficiëntste treincontrolesysteem ter wereld en biedt significante voordelen op het gebied van onderhoudskosten, veiligheid, betrouwbaarheid, stiptheid en capaciteit. Dit verklaart waarom ETCS steeds succesvoller wordt buiten Europa en in landen als Australië, India, Taiwan, Zuid-Korea en Saoedi-Arabië vaker de voorkeur geniet.

Bij de eerste toepassingen behoort ook het eerste project dat de nieuwe normen toepast op een conventionele lijn in Monza-Chiasso, Italië, met commerciële inbedrijfname in de zomer van 2021, en de hogesnelheidslijn Parijs-Lyon tegen 2024.

Alstom is een belangrijke leverancier van ETCS-apparatuur on-board en trackside via zijn Atlas-oplossing, en vertegenwoordigt daarmee 70% van de on-board spoorsystemen wereldwijd in gebruik langs 18.000 kilometer spoor. In totaal heeft Alstom opdrachten geboekt om 9000 treinen uit te rusten met on-board Atlas-oplossingen, waarvan 1100 voertuigen zullen worden voorzien van de oplossing Baseline 3 Release 2. Tot op vandaag heeft Alstom in 30 landen significante prestatieverbeteringen geleverd voor alle ETCS-standaarden, waaronder de allereerste toepassing van ETCS Level 3 in Duitsland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions