Transport Online - Expert: Beoogd vaccin veelbelovend dankzij genetische instructies

Expert: Beoogd vaccin veelbelovend dankzij genetische instructies

Expert: Beoogd vaccin veelbelovend dankzij genetische instructies
22-10-2020 13:40 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN/BRISTOL - Onafhankelijk onderzoek naar een beoogd vaccin van AstraZeneca Oxford wijst uit dat het perfect genetische instructies opvolgt waarmee het wordt geprogrammeerd. Dat maakt de werking van het middel doelmatiger, omdat het een krachtige reactie van het immuunsysteem van de patiënt veroorzaakt. Het is erg goed nieuws voor de bestrijders van het virus, volgens de leider van het onderzoek, David Matthews van de Universiteit van Bristol.

De 'vaccinbrouwers' van AstraZeneca Oxford hebben recent ook met tegenslagen te maken gehad. Woensdag werd bekend dat een jonge Braziliaan was overleden die als proefpersoon betrokken was bij de ontwikkeling van het middel. Het is niet bekend waar de Braziliaan aan is overleden, maar waarnemers stellen dat hij het beoogde middel niet heeft gekregen omdat anders de proefnemingen al waren stopgezet.

Proeven in de VS met het middel liggen al meer dan een maand stil. Het onderzoek werd stilgelegd toen een proefpersoon in Engeland ziek werd in september. Het is echter recent weer hervat in Brazilië, India, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions