Clicky


20 jaar cel en tbs voor doodschieten van rapper Feis

20 jaar cel en tbs voor doodschieten van rapper Feis
22-10-2020 13:36 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De rechtbank legt een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging op aan Silfano M. (26) voor het doodschieten van rapper Feis.

De 32-jarige Faisal Mssyeh, de echte naam van de rapper, werd in de nieuwjaarsnacht van 2019 om 4.00 uur ‘s nachts doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Zijn broer raakte daarbij zwaargewond en overleefde de schietpartij ternauwernood.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de Rotterdammer M. donderdag ook voor een beschieting van een auto in Schiedam met daarin een politieagent in opleiding. Een kogel raakte de bestuurdersstoel.

De opgelegde straf is gelijk aan de strafeis van de officier van justitie. De rechtbank spreekt van zeer ernstige feiten: "De verdachte ging op pad met een vuurwapen op zak en heeft gericht geschoten. De gevolgen zijn verstrekkend voor de slachtoffers en mensen ver daarbuiten die het verdriet voelen. Het roept bovendien gevoelens van onveiligheid op."

M. ontkent te hebben geschoten, maar meerdere getuigen hebben hem aangewezen als schutter. Hij zou meerdere schoten hebben afgevuurd op de broers na een opstootje bij de uitgang van een café. Feis liep op krukken en had bij het verlaten van het café extra ruimte nodig. Gedrang bij de deur leidde tot een woordenwisseling. Buiten zijn beide broers vervolgens beschoten. De rechtbank noemde het onbegrijpelijk en onvoorstelbaar dat de verdachte "bereid is te schieten bij een onbenullige woordenwisseling".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions