Clicky


Van vrachtschip gegooide drugs door motorboot uit Westerschelde gevist

Van vrachtschip gegooide drugs door motorboot uit Westerschelde gevist
21-10-2020 17:33 | Criminaliteit | auteur Redactie

BRESKENS - De politie heeft dinsdag 20 oktober in de haven van Breskens in een verborgen ruimte op een snelle motorboot ongeveer 300 kilo cocaïne ontdekt. Niet veel later spoelde op het strand bij Zoutelande een tas aan met ongeveer vijftig kilogram cocaïne.

Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben, want de drugs aan boord van de motorboot zijn vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord is gezet. Waarschijnlijk koerste dit schip richting Antwerpen. De bemanning van de snelle motorboot, drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle zijn aangehouden.

De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen.

Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen in een onderzoek, onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, de drugs op het spoor. Er hebben doorzoekingen in de woningen van de mannen plaatsgevonden evenals een verblijf op een camping in Emst.

Bij deze doorzoekingen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De mannen uit Urk (32 jaar), Kampen (55 jaar) en Zwolle (31 jaar) worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in alle beperkingen, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions