Clicky

 
Transport Online - 'Omzet restaurants en cafés gekelderd na lockdownmaatregelen'

'Omzet restaurants en cafés gekelderd na lockdownmaatregelen'

'Omzet restaurants en cafés gekelderd na lockdownmaatregelen'
21-10-2020 10:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De omzet van restaurants en cafés is gekelderd op de eerste dag waarop de strengere coronamaatregelen golden. Dat komt naar voren uit pinomzetcijfers van ING, waar de NOS eerder over berichtte. Op 15 oktober lag de omzet 65 procent lager dan normaal.

De opbrengsten in restaurants en cafés daalden wel minder hard dan op de eerste dag van de lockdown in maart. Toen viel de verkoop met 85 procent terug. "Dat komt doordat ondernemers mogelijk beter zijn voorbereid", zegt ING-econoom Marten van Garderen. "De lockdown is minder plotseling en ze kunnen door de ervaring die ze hebben opgedaan in maart beter inspelen op de veranderde situatie." Bij meer restaurants kan bijvoorbeeld eten worden afgehaald.

Op 14 oktober, de laatste dag dat de horeca was geopend, schoot de omzet nog met 10 procent boven het normale niveau. Dat komt volgens ING doordat meer consumenten nog gebruik maakten van die voorlopig laatste kans om bijvoorbeeld uit eten te gaan of een biertje te drinken in de kroeg. Gemiddeld werd er die dag ook meer uitgegeven dan gebruikelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden