Clicky


 


Amalia en Alexia dinsdagmiddag pas terug naar Nederland

Amalia en Alexia dinsdagmiddag pas terug naar Nederland
20-10-2020 20:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Prinses Amalia (16) en prinses Alexia (15) zijn zaterdag niet mee teruggevlogen naar Nederland. De prinsessen moesten langer in het vakantieverblijf in Griekenland blijven omdat er niet genoeg vliegtickets waren voor het hele gezin, bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan het ANP na berichtgeving door RTL Boulevard.

De oudste twee dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima vlogen dinsdagmiddag terug naar huis en kwamen rond 20.30 uur met de auto aan bij paleis Huis ten Bosch.

Het koningspaar arriveerde zaterdagavond op het paleis. Dochter prinses Ariane was wel mee teruggereisd.

Willem-Alexander besloot zijn vakantie in zijn buitenverblijf in Griekenland meteen af te breken nadat hij veel kritiek had gekregen. Politici, maar ook anderen, vonden het niet kunnen dat hij met zijn gezin in het buitenland vakantie ging vieren terwijl het kabinet Nederlanders oproept voorzichtig te zijn vanwege het coronavirus en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Premier Mark Rutte zei zondag dat hij een "fout" had gemaakt door verkeerd in te schatten of het verstandig was voor de koning en zijn gezin om de herfstvakantie in Griekenland door te brengen. Ook had hij dat besluit later in de week opnieuw moeten wegen, toen de besmettingen opliepen en het kabinet ingrijpende maatregelen aankondigde.

Privéreizen van de koning vallen onder de 'persoonlijke levenssfeer', mits er genoeg rekening wordt gehouden met het "openbaar belang". Als daarover twijfel ontstaat, is het aan de premier om dit aan te kaarten bij de koning, legde Rutte zondag uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions