Transport Online - Duikbootmoordenaar Madsen opgepakt na ontsnapping

Duikbootmoordenaar Madsen opgepakt na ontsnapping

Duikbootmoordenaar Madsen opgepakt na ontsnapping
20-10-2020 13:31 | Buitenland | auteur ANP

KOPENHAGEN - De Deen Peter Madsen, die levenslang kreeg voor de moord op een journaliste in zijn duikboot, is weer opgepakt nadat hij was ontsnapt uit de gevangenis. De politie maakte bekend dat Madsen het gevangenispersoneel had bedreigd en zo kon ontsnappen. Daarbij raakte niemand gewond.

Madsen gijzelde volgens de Deense krant Ekstra Bladet een vrouwelijke gevangenispsycholoog. Gevangenispersoneel zou Madsen hebben laten gaan omdat hij hen bedreigde met een voorwerp dat op een pistool leek.

Toen Madsen de gevangenis verliet rende een aantal bewakers achter hem aan. Getuigen zeggen tegen de tabloid B.T. dat de veroordeelde moordenaar daarna probeerde te ontkomen in een wit busje. De politie kon hem tegenhouden. De bestuurder van het busje had voor zover bekend niets met de gebeurtenis te maken.

Bomgordel

Op beelden van Ekstra Bladet is te zien hoe Madsen tegen een hek in het gras zat en twee agenten hem onder schot houden. De plek waar hij zat is ongeveer 500 meter verwijderd van de Herstedvester gevangenis, in een gemeente vlak bij Kopenhagen. Madsen moest blijven zitten, omdat hij een bomgordel leek om te hebben. De gordel bleek niet echt te zijn.

Volgens Ekstra Bladet werd Peter Madsen al meerdere keren in een isolatiecel gezet omdat hij zou werken aan ontsnappingspogingen.

De Deense duikbootboord deed destijds veel stof opwaaien. Slachtoffer Kim Wall was voor een artikel meegegaan met Madsen in zijn zelfgebouwde duikboot. Madsen vermoordde haar aan boord met messteken, sneed het lichaam in stukken en dumpte de lichaamsdelen in de wateren ten zuiden van Kopenhagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions