Clicky

 
Transport Online - DHL Freight neemt CO2-compensatie van groupage-zendingen voor zijn rekening

DHL Freight neemt CO2-compensatie van groupage-zendingen voor zijn rekening

DHL Freight neemt CO2-compensatie van groupage-zendingen voor zijn rekening
20-10-2020 11:35 | Milieu | auteur Redactie

EINDHOVEN - DHL Freight, aanbieder van wegtransport en douanediensten in Europa, breidt de dekking en de functionaliteiten van zijn groupagedienst uit. De service dekt nu 95 procent van alle zakelijke adressen in 25 landen in Europa. Naast de mogelijkheid van een order pickup op dezelfde dag en een pre-12 afleveroptie, is nu ook een extra pre-10-afleveroptie beschikbaar in bepaalde postcodegebieden.

Bovendien zijn alle Eurapid diensten nu volledig klimaatneutraal. De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd middels erkende klimaatbeschermingsprojecten. Zendingen krijgen daarmee een gecertificeerde CO2-compensatie zonder dat hiervoor extra kosten worden berekend.

“Met de aanhoudende groei van de wereldhandel is er een groeiende behoefte aan milieuvriendelijke oplossingen en is duurzaam handelen in de gehele toeleveringsketen essentieel. DHL Freight Eurapid biedt een groene, premium groupage service”, zegt Barteld Berkhout, Country Manager a.i. DHL Freight Nederland en CFO DHL Freight wereldwijd. “Naast kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid willen we ook onze ecologische voetafdruk verbeteren. In lijn met ons strategische doelstelling om in 2050 emissievrije logistiek te bedrijven, zijn we nu al in staat om voor Eurapid emissies volledig te compenseren."

Dagelijkse internationale lijstransporten in Europa

Eurapid is gebouwd op de ruggengraat van het Freight EuroConnect-netwerk, met meer dan 2.000 dagelijkse internationale lijntransporten met deur-tot-deur service in heel Europa. De groene, klimaatneutrale optie wordt automatisch en zonder extra kosten bij alle services inbegrepen. Hiertoe wordt de hoeveelheid CO2-uitstoot berekend die wordt geproduceerd vóór en tijdens het transport van een zending. Om deze uitstoot vervolgens te compenseren, worden koolstofcredits gekocht van erkende klimaatprojecten die de hoeveelheid CO2-uitstoot in de atmosfeer verminderen.

Daarmee is het transportdeel van de toeleveringsketen van de klant gecertificeerd klimaatneutraal. De certificering is gebaseerd op de criteria van het "Clean Development Mechanism" (CDM) van het Kyoto-protocol en voldoet aan de CDM-normen en / of draagt ​​de "Gold Standard" of "Voluntary Carbon Standard" in combinatie met "The Climate, Community and Biodiversity Project Design Standards ”. De klimaatprojecten waarmee wordt gecompenseerd worden onderverdeeld in energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en (her)bebossing en worden gekozen in nauwe samenwerking met partners zoals Climate Partner en Climate Bridge.

Uitbreiding service

DHL Freight Eurapid biedt premium deur-tot-deur zakelijk wegtransport met vaste leveringstermijnen en aankomstdagen naar 25 landen in Europa. De service verbindt de belangrijkste economische gebieden in Europa met een dag-specifieke service die meer dan 95 procent van alle zakelijke adressen bereikt. Het bereik voor ophaalservice op dezelfde dag en de Pre-12 afleveropties zijn vergroot. Bovendien is er voor zendingen tot 2.500 kg nu ook de mogelijkheid, in bepaalde postcodegebieden, om vóór 10 uur te leveren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions