Transport Online - GLP doet eerste logistieke aankoop in België

GLP doet eerste logistieke aankoop in België

GLP doet eerste logistieke aankoop in België
20-10-2020 09:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - GLP, een toonaangevende investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed en distributieparken, kondigt vandaag haar eerste acquisitie in België aan, een recent ontwikkeld distributiecentrum van circa 60.000 vierkante meter in de haven van Gent.

Het distributie centrum is volledig verhuurd aan twee logistiek dienstverleners en is strategisch gelegen in de haven van Gent, welke onderdeel vormt van de gouden driehoek Brussel-Gent-Antwerpen. De haven van Gent biedt een uitstekende infrastructuur met rechtstreekse verbindingen naar Antwerpen en Brussel, maar ook naar Frankrijk, Nederland en het Europese achterland.

Deze acquisitie vormt het startpunt voor verdere overnames en ontwikkelingen in België en breidt de aanwezigheid van GLP in Europa uit naar 17 landen. Het volgt op een periode van sterke groei nadat het in juli 2020 tevens een portefeuille in Centraal- en Oost-Europa verwierf.

Philippe Hendriks, Development Director, GLP: "België is een kernlocatie voor logistiek vanwege zijn uitstekende connectiviteit en infrastructuur naar de rest van Europa. Het is verder een belangrijke markt voor GLP omdat we onze aanwezigheid in de regio willen vergroten. Het verwerven van ons eerste distributie centrum in het land maakt deel uit van een voortdurende strategie om ons aanbod voor klanten over het hele continent, en in het bijzonder in de Benelux, uit te breiden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen