Clicky

 
Transport Online - Woordvoerder Johnson: geen brexitonderhandelingen volgend jaar

Woordvoerder Johnson: geen brexitonderhandelingen volgend jaar

Woordvoerder Johnson: geen brexitonderhandelingen volgend jaar
19-10-2020 17:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse regering gaat volgend jaar geen brexitonderhandelingen meer voeren met de Europese Unie. Dat heeft een woordvoerder van premier Boris Johnson gezegd. Volgens de zegsman moet een handelsakkoord tussen Londen en Brussel voor het einde van dit jaar worden gesloten.

"We hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat een overeenkomst voor het einde van de overgangsperiode bereikt moet zijn en we komen volgend jaar niet terug voor heronderhandelingen. We moeten duidelijkheid bieden aan onze burgers en bedrijven en eindeloos verlengde onderhandelingen zullen dit niet teweegbrengen", aldus de woordvoerder.

Als de EU en het Verenigd Koninkrijk niet voor 31 december een handelsakkoord sluiten, valt de wederzijdse handel terug op regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat levert extra belemmeringen op, waardoor wordt gevreesd voor aanzienlijke economische schade.

Johnson zei vrijdag nog dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een no-dealscenario. Zijn woordvoerder voegde daaraan toe dat de moeizame onderhandelingen wat Londen betreft voorbij zijn, tenzij de EU een fundamenteel andere houding aanneemt bij de gesprekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden