Clicky

 
Transport Online - ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders over

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders over

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders over
19-10-2020 17:24 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ZELHEM - ForFarmers is met De Hoop Mengvoeders (De Hoop) overeengekomen samen verder te gaan. Beide ondernemingen zien voor de pluimveeketen veel meerwaarde in één krachtige, internationale organisatie, waar voerkwaliteit en advies aan pluimveehouders centraal staan. Consumenten vinden het immers steeds belangrijker te weten waar voeding vandaan komt en de vraag naar kwalitatieve en duurzaam geproduceerde voeding neemt toe. Dit leidt vooral in de vleespluimveeketen tot meer strategische samenwerkingen. De overname van De Hoop door ForFarmers dient in dit licht te worden gezien.

In 2019 zette De Hoop 322.000 ton pluimveevoeders af, vrijwel volledig in de vleeskuikensector. Daarmee werd €110 miljoen omzet gegenereerd. Circa 80 procent van het geproduceerde volume wordt in Nederland afgezet. De overige 20 procent volume wordt vanuit Nederland in België en West-Duitsland verkocht. Het bedrijf heeft 52 medewerkers en de productie vindt plaats in de moderne fabriek in Zelhem (Gelderland).

Kwaliteit van voer en advies staan voorop

Pieter Wolleswinkel, Directeur ForFarmers Nederland, zegt: “We zijn bijzonder verheugd over de samenvoeging met De Hoop, waar kwaliteit van voeders en advies ook zo nadrukkelijk in het vaandel staan. Deze combinatie zorgt voor een sterke propositie naar alle belanghebbenden en past volledig in onze onlangs aangekondigde Build to Grow 2025 strategie.”

Gert-Jan Buunk, directeur en eigenaar van De Hoop, stelt: “De beslissing om ons aan te sluiten bij ForFarmers is toekomstgericht en vooral genomen in het belang van onze medewerkers en klanten. In onze lange historie hebben we altijd klanten aan ons willen binden door hen het beste voer en het beste advies te bieden. Wij vinden in ForFarmers de partij met eenzelfde bedrijfsfilosofie en klantbenadering.”

Krachten bundelen onder de naam ForFarmers-De Hoop

ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten, inclusief de fabriek met aanpalend onroerend goed. De voltooiing van de transactie, die afhankelijk is van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten, wordt verwacht plaats te vinden in het eerste kwartaal van 2021. Financiële details over de transactie worden op dit moment niet prijsgegeven.

Gert-Jan Buunk zal samen met Michiel Schreurs, directeur pluimvee ForFarmers Nederland, de nieuwe combinatie gaan leiden, die de naam ForFarmers-De Hoop zal dragen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions