Transport Online - Auto belandt op dak aanhanger en cabine vrachtwagen na illegale autorace [+foto's]

Auto belandt op dak aanhanger en cabine vrachtwagen na illegale autorace

Auto belandt op dak aanhanger en cabine vrachtwagen na illegale autorace [+foto's]
19-10-2020 14:06 | Ongevallen | auteur Redactie

RÖBBECK - Zondagavond laat vond er een spectaculair ongeval plaats in het Duitse Röbbeck. Een bestuurder van een auto raakte gewond en er was veel materiele schade nadat, vermoedelijk tijdens een illegale straatrace, een auto bovenop een aanhanger en vrachtwagen terechtkwam.

Volgens de Duitse politie is de auto met hoge snelheid na een botsing met een boom, struiken en een hek enkele meters de lucht in gevlogen en vervolgens op het dak van een vrachtwagenaanhanger en in de cabine van een vrachtwagen die daarachter ston dgeparkeerd terecht gekomen.

Rond 23.30 uur deed een getuige van de politie telefonisch aangifte van een vermeende straatrace op de Siemensstrasse in Röbbeck. Toen het hele traject van de weg direct werd gecontroleerd, vond de politie van Velbert daar geen verdachte voertuigen meer maar ongeveer 90 minuten later in de nacht van maandagochtend op 19 oktober 2020, rond 01.00 uur, belde een andere getuige de politie en deed hij aangifte van het verkeersongeval van zijn 20-jarige zoon.

Zijn zoon, die gewond raakte bij het ongeval, belde hem rond 23.40 uur en vroeg om hulp en vroeg hem naar de Siemensstrasse te komen. Daar ontmoette de vader zijn blijkbaar slechts lichtgewonde zoon en reden ze eerst naar huis. Even later werd echter besloten om de gewonde jongeman toch naar een plaatselijk ziekenhuis te brengen. Volgens de telefonische verklaring van de vader zou een politie-ongevallenregistratie niet nodig zijn, aangezien het ongeval plaatsvond op een niet-openbaar terrein.

Toen de politie de Siemensstrasse opnieuw controleerde, trof de politie eigenlijk alleen een geknakte boom aan de kant van de weg aan. Maar toen de sporen van het ongeval werden gevolgd, kwam er een verrassend schouwspel tevoorschijn.

Volgens initiële schattingen van de politie bedraagt ​​de gevonden materiële schade op de hele ongevalsroute minstens 125.000 euro.

De politie heeft een strafrechtelijke procedure ingesteld tegen de 20-jarige coureur die betrokken was geweest bij een illegale wegwedstrijd (artikel 315d van het Wetboek van Strafrecht) omdat hij het verkeer in gevaar bracht, een verkeersongeval ontvluchtte en verdacht wordt van deelname aan een illegale straatrace. Het rijbewijs van de verdachte is veiliggesteld en tegelijkertijd is het de 20-jarige uitdrukkelijk verboden om, tot nader order, voertuigen te besturen waarvoor een rijbewijs nodig is.

Er was geen bewijs van alcohol- of drugsgebruik door de jongeman uit Velbert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen