Clicky

 
Transport Online - GEODIS neemt Poolse PEKAES over

GEODIS neemt Poolse PEKAES over

GEODIS neemt Poolse PEKAES over
19-10-2020 12:03 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GEODIS heeft een overeenkomst bereikt met Innova Capital voor de overname van PEKAES, een toonaangevend LTL- (Less-Than-Truckload) en FTL- ​​(Full-Truckload) netwerk in Polen.

Marie-Christine Lombard, Chief Executive Officer van GEODIS, zegt: “Deze overname is een belangrijke stap voorwaarts om de aanwezigheid van GEODIS in deze regio te consolideren, die we als strategisch beschouwen voor de ontwikkeling van de Groep.

PEKAES heeft een uitstekende lokale geografische dekking en het team staat bekend om zijn professionaliteit. Onze complementaire klantenportfolio's en onze gecombineerde capaciteiten stellen ons in staat Poolse bedrijven uitgebreide internationale kansen te bieden, terwijl onze klanten zullen profiteren van de expertise van PEKAES in Polen, de op twee na grootste logistieke markt in Europa. We zijn verheugd alle werknemers en management van PEKAES te verwelkomen in de GEODIS-familie."

PEKAES, opgericht in 1958, exploiteert een van de meest toonaangevende FTL- ​​en LTL-netwerken in Polen voor vracht op pallets. Met 20 vestigingen die heel Polen bestrijken, behandelt PEKAES alle nationale en internationale stromen van ongeveer 10.000 actieve klanten. Het bedrijf voert ook intermodale weg-spoortransporten uit en biedt aanvullende logistieke diensten aan op zes speciale sites. PEAKES heeft ongeveer 1.200 mensen in dienst.

PEKAES zal toetreden tot GEODIS Road Transport line of business en Olivier Royer, GEODIS Executive Vice President voor Road Transport, zegt: “GEODIS versterkt zijn dienstenaanbod in Polen en Oost-Europa, dankzij een best-in-class netwerk. Met deze operatie zal GEODIS ook toegang krijgen tot en een intermodaal dienstenaanbod ontwikkelen in Polen en aangrenzende landen. "

Maciej Bachman, Chief Executive Officer van PEKAES zei: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met de GEODIS Group om onze klanten wereldwijde dekking te bieden in combinatie met een krachtig logistiek en transportnetwerk."

Krzysztof Kulig, Senior Partner bij Innova Capital zei: “De schaal van het succes, de transformatie en de gedurfde uitbreiding van PEKAES op de uitdagende Poolse en internationale logistieke markt, die de interesse van GEODIS wekte, zou niet mogelijk zijn geweest zonder het harde werk van het Innova Capital team en het management van het bedrijf. Samen hebben we een logistiek zwaargewicht gebouwd, en de kracht en veerkracht van het bedrijf werd aangetoond door de verwaarloosbare impact van de pandemie op de huidige resultaten. Ik ben hen erg dankbaar voor hun inzet en initiatief."

De transactie zal van kracht worden na het vervullen van de gebruikelijke wettelijke formaliteiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden