Transport Online - Boete voor eigenaar Haags café Luden voor overtreden coronaregels

Boete voor eigenaar Haags café Luden voor overtreden coronaregels

Boete voor eigenaar Haags café Luden voor overtreden coronaregels
16-10-2020 20:14 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De eigenaar van het Haagse café-restaurant Luden, John Prins, krijgt een boete voor het feit dat bezoekers woensdagavond op een kluitje stonden te hossen op het terras. De hoogte is nog niet bekend, daarover beslist het Openbaar Ministerie, zegt de woordvoerder van Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag en de voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden.

Als de café-eigenaar de coronamaatregelen nog een keer overtreedt, kan dat leiden tot dwangsommen van 10.000 euro, met een maximum van 50.000 per overtreding. Ook kan worden besloten het café tijdelijk te sluiten, aldus de burgemeester. Van Zanen noemde de situatie op het Plein "volstrekt onverantwoord".

De eigenaar heeft donderdag bij verschillende media zijn spijt betuigd. Hij zei dat hij te laat in de gaten had dat de situatie uit de hand aan het lopen was. "De fout ligt bij mij, bij niemand anders. Ik ben verantwoordelijk. Ik schaam me dood", zei hij tegen Hart van Nederland. Prins zei verder dat hij bedreigingen heeft binnengekregen.

De feestende cafégangers wilden nog één keer uit hun dak gaan voordat de horeca vier weken op slot zou gaan. Politie en handhavers legden het feest stil.

Op hetzelfde moment werd vlakbij, in het gebouw van de Tweede Kamer, gedebatteerd over de aanscherping van de coronamaatregelen. Politici spraken schande van het feestgedruis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions