Transport Online - Man onthoofd in Parijse voorstad, verdachte doodgeschoten

Man onthoofd in Parijse voorstad, verdachte doodgeschoten

Man onthoofd in Parijse voorstad, verdachte doodgeschoten
16-10-2020 19:02 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

PARIJS - [update 20:04 uur] Een man is op straat in een voorstad van Parijs onthoofd. Het gaat volgens politiebronnen om een leraar op de middelbare school die in de klas karikaturen liet zien van de profeet Mohammed. Moslims ervaren die prenten als beledigend.

De dader is door de politie doodgeschoten. Hij zou "Allah Akbar" hebben geroepen.

Het incident vond vrijdag plaats in de voorstad Conflans Sainte Honorine ten noordwesten van de Franse hoofdstad. Franse antiterreureenheden zijn een onderzoek begonnen naar de onthoofding. De zaak wordt gezien als een moord met terreurachtergrond, aldus de Franse justitie.

De aanvaller bedreigde de politie na het incident met een mes, voordat hij werd neergeschoten. Zijn motief is niet duidelijk. Premier Jean Castex zou naar de plek van het incident gaan. Ook president Emmanuel Macron zal er een bezoek brengen, meldden lokale media. Hij doet dat na een spoedbijeenkomst op het ministerie van Binnenlandse Zaken. De politie riep het publiek via Twitter op uit de buurt van de plek te blijven.

De leraar zou de karikaturen in de klas hebben getoond tijdens lessen over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. In 2015 vielen twaalf doden door een terroristische aanval op het satirische Charlie Hebdo. Dat gebeurde kort nadat het blad cartoons met de profeet Mohammed had gepubliceerd.

Vorige maand was er een steekincident bij het vroegere kantoor van het blad. Dat was kort nadat het blad weer karikaturen van Mohammed had gepubliceerd vanwege de rechtszaak tegen betrokkenen bij de terreuraanval.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen