Clicky


Koning Willem-Alexander in Griekenland op vakantie

Koning Willem-Alexander in Griekenland op vakantie
16-10-2020 17:44 | Buitenland | auteur ANP

ATHENE - Koning Willem-Alexander is vrijdagmiddag in Griekenland aangekomen om daar vakantie te vieren. Hij vloog aan het eind van de middag met het regeringstoestel naar zijn vakantieadres. Dat melden ingewijden. De koning heeft een vakantiehuis in Griekenland. Of zijn gezin mee is gereisd, is niet bekend.

Het vasteland van Griekenland, waar het vakantiehuis staat, heeft code geel. De Griekse eilanden hebben code oranje.

Het kabinet maakte eerder bekend extra maatregelen te nemen om mensen te ontmoedigen naar gebieden te reizen waar een oranje reisadvies geldt, werd eerder deze week nog bekend. Vicepremier Hugo de Jonge werd vrijdag na afloop van het kabinetsberaad gevraagd of de koning in Griekenland op vakantie is. "Dat is mij niet bekend", antwoordde hij.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat desgevraagd weten dat de de Oranjes zich "aan de coronamaatregelen en de geldende reisadviezen houden". Meer wil de dienst er niet over kwijt.

Willem-Alexander en Máxima raakten eerder deze zomer in opspraak, omdat ze tijdens hun vakantie in Griekenland niet 1,5 meter afstand hielden van een restauranteigenaar met wie ze op de foto gingen.