Transport Online - Henk Krol ruziet met nieuwe partijgenoten, dreigt met vertrek

Henk Krol ruziet met nieuwe partijgenoten, dreigt met vertrek

Henk Krol ruziet met nieuwe partijgenoten, dreigt met vertrek
16-10-2020 17:07 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De politieke samenwerking tussen Tweede Kamerlid Henk Krol en senator Henk Otten staat op losse schroeven. Binnen hun Partij voor de Toekomst is ruzie ontstaan over de vermeende politieke ambities van Otten en over het royement van penningmeester Pieter Bogaardt. Dat bevestigen ingewijden na publicaties in het AD en NRC.

In een e-mail die in handen is van het ANP noemt Krol het "onbehoorlijk en onfatsoenlijk" dat Bogaardt zonder enig overleg met hem uit de partij is gezet. Hij roept Otten op het royement van zijn vertrouweling in het partijbestuur te herroepen. "Zo niet dan zal ik mijn positie heroverwegen."

Otten zit sinds zijn gedwongen vertrek bij Forum voor Democratie met zijn eigen fractie in de Eerste Kamer. Krol vertrok dit voorjaar op zijn beurt met slaande deuren, maar met behoud van zijn zetel, bij 50PLUS. De twee sloegen afgelopen zomer de handen ineen. Een partij die zowel in de Tweede als de Eerste Kamer vertegenwoordigd is, krijgt meer voor elkaar, was de gedachte daarachter.

Tot ongenoegen van Krol zou Otten volgend jaar de oversteek willen wagen naar de Tweede Kamer. Zelf spreekt Otten dat met klem tegen. Bogaardt zou volgens hem die verhalen de wereld in hebben geholpen, mede daarom is hij uit de partij gezet. Als penningmeester had hij bovendien beloofd 2 ton binnen te halen voor de partijkas. "Dat geld is er nooit gekomen, en vervolgens gaat hij zich wel met van alles en nog wat bemoeien", aldus Otten.

Van het dreigement van Krol om de partij te verlaten, ligt Otten naar eigen zeggen niet wakker. "Ik wil graag met hem verder, maar het moet van twee kanten komen. Als hij niet wil, gaan we een jonger iemand zoeken." Een terugkeer van Bogaardt sluit hij uit. "Dat soort amateurisme kunnen we niet hebben. Het was een vergissing om hem erbij te halen."

Eerder keerde Femke Merel van Kooten de Partij voor de Toekomst al de rug toe. Zij richtte de partij samen met Krol op na haar vertrek bij de Partij voor de Dieren. Met Otten kon zij evenwel niet door een deur. "Mijn principes gaan niet samen met de zijne en daarom stap ik eruit’’, zei zij begin augustus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions