Transport Online - Opnieuw minder passagiers maar meer vracht voor Schiphol

Opnieuw minder passagiers maar meer vracht voor Schiphol

Opnieuw minder passagiers maar meer vracht voor Schiphol
16-10-2020 10:20 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - In september reisden er 1,3 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een afname van –79,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal passagiersvluchten van en naar Schiphol in september daalde met -53,2 procent tot in totaal 20.066. Het aantal vrachtvluchten steeg tot 2.096 (+65,7 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, het vervoerde tonnage is desalniettemin lager (-9 procent). De afname in passagiersvolumes die eind augustus reeds was ingezet heeft doorgezet in september. 

Reizigers 

Van de 1,3 miljoen reizigers in september, hadden 1,1 miljoen passagiers een herkomst of bestemming binnen Europa. Dit aantal ligt -76,4 procent lager dan dezelfde maand vorig jaar, toen het er 4,6 miljoen waren. Ruim 200.000 reizigers vlogen naar een intercontinentale bestemming. Dit is -87,3 procent minder dan september 2019, toen 1,8 miljoen passagiers naar een intercontinentale bestemming reisden. Naar alle continenten nam het passagiersvervoer sterk af, variërend van een afname tussen de -74 procent (Latijns-Amerika) en -91 procent (Noord-Amerika). Terwijl het aandeel Europese reizigers de afgelopen zomermaanden relatief wat toenam en nu weer afneemt, is het aantal intercontinentale reizigers in die periode stabiel gebleven. 

Vracht 

Het totale aantal intercontinentale vliegbewegingen is met 45,7 procent afgenomen ten opzichte van 2019. Deze afname is minder groot dan het aantal intercontinentale passagiers. Dit komt vanwege het toegenomen aantal volledige vrachtvluchten (+65,7 procent). De toename van het aantal volledige vrachtvluchten heeft met name richting Noord-Amerika en Azië plaats gevonden.

Ook op de overige continenten steeg het aantal vrachtvluchten ten opzichte van 2019. Echter, net zoals in de voorgaande maanden, is de toename van het aantal vrachtbewegingen onvoldoende om de totale daling in tonnage als gevolg van het wegvallen van vracht in het ruim van passagiersvluchten te ondervangen. 

Verwachting oktober 

Schiphol verwacht dat het aantal dagelijkse vluchten in oktober zal schommelen tussen het aantal van 500 en 750 en het aantal passagiers per dag afneemt tot dagelijks tussen de 25.000 en 48.000 reizigers. NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions