Transport Online - 'Massaontslag bij VDL-Nedcar slaat in als een bom'

'Massaontslag bij VDL-Nedcar slaat in als een bom'

'Massaontslag bij VDL-Nedcar slaat in als een bom'
15-10-2020 19:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

BORN - Vandaag zijn de vakbonden en OR op de hoogte gebracht dat BMW eind 2023 stopt met de productie van auto’s in Born bij VDL-NedCar. Dat bericht, waardoor 4.500 banen verloren gaan, is bij de medewerkers van Nedcar ingeslagen als een bom.

Ron Peters, bestuurder FNV-Metaal: "Het gerucht ging al een tijdje, maar deze week heeft de directie van BMW de knoop doorgehakt. Dit is een enorme klap voor de regio. En dramatisch nieuws voor de 4.500 werknemers bij Nedcar, die allemaal in 2023 hun baan verliezen."

VDL-Nedcar moet rap nieuwe opdrachtgever zoeken

"Onze eerste zorg is nu de kalmte en rust te bewaren en bij Nedcar aan te dringen op intensivering van de zoektocht naar een nieuw model/opdrachtgever. VDL-Nedcar was al een tijdje bezig met het zoeken naar nieuwe opdrachtgevers en die zoektocht zal nu nog intensiever moeten gaan plaatsvinden."

Solide vangnet nodig en van werk naar werk begeleiding

Als dat niet gaat lukken, wil de FNV dat er een sociaal en solide vangnet komt en goede begeleiding van alle medewerkers naar ander werk. Peters: "De komende tijd zal het overleg zich daarop moeten richten en FNV Metaal gaat daar op aandringen bij de directie."

VDL-Nedcar belangrijk voor de regio

VDL-Nedcar is voor de regio een zeer grote en belangrijke werkgever en de enige Nederlandse fabriek waar nog personenauto’s gemaakt worden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen