Clicky

 
Transport Online - Hoogste punt PLUS distributiecentrum in Oss bereikt

Hoogste punt PLUS distributiecentrum in Oss bereikt

Hoogste punt PLUS distributiecentrum in Oss bereikt
15-10-2020 17:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - Vier maanden wordt er nu gebouwd aan wat een van de meest moderne distributiecentra van Nederland gaat worden. Deze week werd dat werk bekroond met het bereiken van het hoogste punt op 29,25 meter.

Om het hoogste punt te bereiken moest eerst een stevige fundering worden gelegd. Vorige week werden de laatste funderingsbalken en poeren gestort. Daarnaast is inmiddels de riolering afgerond en zijn er holle wandelementen op de funderingsstroken aangebracht waardoor contouren van het pand zichtbaar worden.

Aandacht voor duurzaamheid

Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland’ kiest PLUS er bewust voor om duurzaam te bouwen. Er is gekozen om gebruik te maken van de BREEAM-methodiek, waarbij getoetst wordt op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, zonnepanelen, duurzame materialen als FSC hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging. Het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel BREEAM Excellent en is klaar voor de toekomst.

Volgende fase van de bouw

Nu de staalconstructie grotendeels staat gaat er gewerkt worden aan het wind- en waterdicht maken van het pand. Vanaf volgende week worden hiervoor de eerste dakplaten gemonteerd. Medio volgend jaar wordt gestart met de inrichting van de mechanisatie. Eind 2022/begin 2023 kan het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum in gebruik worden genomen.

Over het nieuwe distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS supermarkten in Nederland beleverd.

Foto's

  • J.Roeland
    COOP

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats