Clicky


Belgische koning Filip: warme kennismaking met halfzus Delphine

Belgische koning Filip: warme kennismaking met halfzus Delphine
15-10-2020 16:52 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische koning Filip heeft voor het eerst zijn halfzus Delphine ontmoet. De koning en de buitenechtelijke dochter van koning Albert hadden een "warm" gesprek, laten ze weten. En daar zal het volgens hen niet bij blijven.

De "uitgebreide en bijzondere" kennismaking vond vrijdag plaats op het paleis in Laken. De 60-jarige koning en Delphine (52), die na jaren van tegenwerking door Albert vorige maand bij de rechter gedaan kreeg dat ze zich prinses van België mag noemen, spraken elkaar "over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen, schrijven ze in een gezamenlijke verklaring die door het paleis naar buiten is gebracht.

Sinds de rechter Delphine de achternaam van de koninklijke familie en de prinsessentitel gaf, keek België met belangstelling uit naar hoe de koninklijke familie met de nieuweling zou omgaan. Albert heeft haar altijd doodgezwegen. Hij erkende pas begin dit jaar, na een jarenlange juridische strijd en een voor de rechtbank afgedwongen DNA-test, dat hij Delphine heeft verwekt. Delphine's moeder is de voormalige maîtresse van Albert toen hij nog prins was, barones Sybille de Selys Longchamps.