Clicky

 
Transport Online - PvdA, GroenLinks en SP vragen kabinet om extra steun transport

PvdA, GroenLinks en SP vragen kabinet om extra steun transport

PvdA, GroenLinks en SP vragen kabinet om extra steun transport
15-10-2020 11:54 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER/DEN HAAG - De fracties van de PvdA, GroenLinks en de SP hebben de regering in een motie verzocht extra steun uit te trekken voor getroffen sectoren, waaronder de transportsector. Later wordt over deze motie gestemd. Eerder deze week riep TLN het kabinet op om nu wél steun te geven aan transporteurs die bijvoorbeeld de horeca en evenementen bevoorraden.

Woensdagavond werd tijdens het debat over de aangescherpte coronamaatregelen duidelijk dat het kabinet gaat onderzoeken of er extra steunmaatregelen nodig zijn voor zwaar getroffen sectoren. De ministers die verantwoordelijk zijn voor de coronanoodsteunpakketten gaan dat onderzoeken.

TLN zegt zich hard te blijven maken voor extra steunmaatregelen voor transporteurs die getroffen sectoren bevoorraden. Op dit moment komen transporteurs niet in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

VNO-NCW

Ook VNO-NCW maakt zich hard voor extra steunmaatregelen voor transporteurs. Voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW zei daar dinsdagavond bij Nieuwsuur het volgende over: "Voor sectoren die keer op keer getroffen worden, moeten er echt extra dingen gebeuren. Transporteurs die decorstukken heen en weer rijden, bijvoorbeeld, vallen al maanden buiten de boot."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden