Clicky

 
Transport Online - Duitsland meldt recordaantal nieuwe besmettingen laatste etmaal

Duitsland meldt recordaantal nieuwe besmettingen laatste etmaal

Duitsland meldt recordaantal nieuwe besmettingen laatste etmaal
15-10-2020 10:18 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - In Duitsland is in het laatste etmaal een recordaantal nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Volgens het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, gaat het om 6638 gevallen.

Het oude recordaantal van 6294 werd door het RKI gemeld op 28 maart. Het totale aantal coronabesmettingen in Duitsland is donderdag op 341.223 komen te staan. Het dodental liep afgelopen etmaal op met 33 personen, waarmee het totaal op 9710 komt.

Deelstaat Noordrijn-Westfalen, aan de grens met Nederland, blijft het zwaarst getroffen. De afgelopen 24 uur kwamen er 1085 besmettingen bij, de afgelopen zeven dagen zijn er 8085 positieve tests gemeld. De andere deelstaat die aan Nederland grenst, Nedersaksen, heeft een stuk minder besmettingen. Daar zijn er 449 bijgekomen.

De Duitse krant Die Welt meldt op basis van een eigen telling dat het aantal besmettingen de afgelopen zeven dagen 69 procent hoger ligt dan de week daarvoor. Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is in veertien dagen verdubbeld, volgens de krant. Momenteel zouden er 46.913 actieve besmettingen zijn.

Duitsland zet zich inmiddels schrap voor de tweede besmettingsgolf. De Duitse minister van Gezondheid, Jens Spahn, zei dat het openhouden van de scholen, kinderopvang en de economie het belangrijkst is. "Er zijn momenteel te veel mensen die zich niet aan de regels houden. De komende dagen moet blijken of de nieuwe maatregelen werken." Volgens Spahn moet ook nog worden bekeken of kerst kan doorgaan op de manier die Duitsers gewend zijn.

Woensdag werd bekend dat Duitsland onder meer de grens wil verlagen waarboven een gebied als risicogebied geldt. In een overleg tussen bondskanselier Angela Merkel en de deelstaatpremiers werd overeengekomen dat de horeca in coronabrandhaarden om 23.00 uur dicht moeten. Ook worden in deze infectiehaarden privéfeestjes beperkt tot tien personen. Armin Laschet, de deelstaatpremier van Noordrijn-Westfalen, heeft gezegd dat hij een lockdown tijdens de feestdagen in december niet kan uitsluiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden