Clicky

 
Transport Online - AH en Jumbo ondanks verkoopverbod alcohol open na 20.00 uur

AH en Jumbo ondanks verkoopverbod alcohol open na 20.00 uur

AH en Jumbo ondanks verkoopverbod alcohol open na 20.00 uur
14-10-2020 19:31 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Supermarktketens Albert Heijn en Jumbo zijn vooralsnog niet van plan hun winkels vervroegd te sluiten wegens het verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur. Daarmee volgen ze niet het voorbeeld van hun kleinere branchegenoot Deen. Die besloot alle winkels om 20.00 uur te sluiten, omdat het anders te moeilijk zou worden het verkoopverbod te handhaven.

Jumbo meldt vanaf 20.00 uur de schappen met alcohol af te sluiten met linten. Slijterijen in winkels worden ook om dat tijdstip gesloten. Supermarkten zullen klanten attenderen op de maatregel.

Albert Heijn denkt de nieuwe maatregel ook te ondervangen met een goede informatievoorziening richting de klant. De grootgrutter uit Zaandam hangt naast de afzetlinten tevens posters op in de winkels om iedereen zo goed mogelijk te informeren. "Daarnaast beginnen we om 19.30 uur met omroepen via de winkelradio en waarschuwt een medewerker bij de ingang klanten die vanaf dat moment boodschappen komen doen", geeft de super aan. Als een klant na 20.00 uur met alcohol aan de kassa staat, zal Albert Heijn de verkoop weigeren. Bij de zelfscankassa's zal er ook op gelet gaan worden dat mensen niet toch stiekem na 20.00 uur alcohol proberen te kopen.

Lidl is ook niet van plan eerder de deuren te sluiten. Datzelfde geldt voor Vomar. "Reden is dat we maximale spreiding van klanten over zo veel mogelijk openingsuren willen realiseren", aldus de keten met zeventig vestigingen. Gangpaden naar de wijn- en bierschappen worden afgesloten en het kassasysteem kan de verkoop van alcohol blokkeren na 20.00 uur. Ook zegt Vomar voldoende bewakers in de winkels te hebben als klanten moeilijk doen.

Branchegenoten Dirk en DekaMarkt bekijken per winkel of deze openblijft tot na 20.00 uur. "De veiligheid van onze medewerkers en onze klanten is bij de afweging van het grootste belang", laat een woordvoerster namens beide ketens weten.

Het kabinet kondigde ook aan dat de bezorging na 20.00 uur van online bestelde alcohol voorlopig verboden is. Onder andere de onlinesupermarkten van Albert Heijn en DekaMarkt waarschuwen dat klanten goed moeten opletten welk bezorgmoment ze voor drank kiezen. Zo levert ah.nl voor het hele blok van 18.00 tot 21.00 geen alcoholhoudende drank bij klanten af.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden