Clicky


 


Consument weer welkom bij groothandels als Makro en Sligro

Consument weer welkom bij groothandels als Makro en Sligro
14-10-2020 18:04 | Binnenland | auteur ANP

LEIDSCHENDAM - Consumenten kunnen vanaf donderdag weer terecht bij groothandels als Sligro, Makro en Hanos, heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekendgemaakt. Die winkelketens zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor ondernemers die een pasje hebben. Door de openstelling moet, net als in de eerste lockdown, de druk op de reguliere supermarkten worden verlicht.

Verder bepalen supermarkten zelf hoe ze met het verkoopverbod voor alcohol omgaan. Sommige ketens gaan eerder dicht, anderen blijven openen maar maken het verkopen van alcohol na 20.00 uur onmogelijk of zetten de gangpaden af met linten. Wel verwachten de ketens dat er discussies zullen ontstaan met klanten die net naast hun alcoholaankoop grijpen.

Onlinesupermarkten vragen de overheid om een overgangsperiode van een week voor het niet meer bezorgen van bestelde alcohol na 20.00 uur. De bezorgafspraken voor de komende week zijn namelijk al gemaakt en er is bij de meeste bezorgdiensten geen ruimte meer om die te veranderen.

Foto's

  • J.Roeland
    Sligro
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions