Clicky

 Brandbrief naar Minister van Nieuwenhuizen vanwege sluiting horeca en eetmogelijkheid voor beroepschauffeurs

Brandbrief naar Minister van Nieuwenhuizen vanwege sluiting horeca en eetmogelijkheid voor beroepschauffeurs
13-10-2020 16:24 | Coronavirus | auteur Redactie

HEUMEN - Vandaag, dinsdag 13 oktober 2020, is er een brandbrief verstuurd richting Minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat namens de wegrestaurants in Nederland op initiatief van Wegrestaurant Malden.

30 september startte Wegrestaurant Malden een petitie om het kabinet op te roepen een uitzondering te maken voor de beroepschauffeurs die na de toen nieuw aangekondigde maatregelen na 21:00 uur geen (warme) maaltijd meer kunnen nuttigen in (weg)restaurants.

"Corona is een feit en wij moeten er als samenleving alles aan doen om het virus te verslaan. Dat doen we samen en met gezond verstand. Met de maatregelen die vanaf 29 september gelden denken wij dat er een belangrijke, grote, groep vergeten wordt en dat zijn de beroepschauffeurs", aldus de twee initiatiefnemers.

Nu zal naar alle waarschijnlijk vanavond afgekondigd worden dat de horeca volledig moet sluiten waardoor vrachtwagenchauffeurs opnieuw in de problemen komen voor wat betreft hun dagelijkse warme maaltijd.

"In de eerdere 2,5 maand horecasluiting tijdens de eerste coronagolf zaten zij in de cabine van hun vrachtwagen te eten. Terwijl hotelgasten nog wel gebruik konden maken van het restaurant. Beroepschauffeurs zijn vaak pas laat klaar met werken en kunnen niet altijd precies zeggen hoe laat ze ergens aankomen. Deze helden verdien het om een warme maaltijd binnen te kunnen eten."

De huidige stand ondertekenaars van de petitie staat op 5.660 handtekeningen.

Wegrestaurant Malden is van oorsprong een chauffeurscafé gevestigd in het Gelderse Heumen. Het restaurant biedt naast een hapje en een drankje ook douchegelegenheid en een ruime parkeergelegenheid voor vrachtwagenchauffeurs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions