Clicky

 
Transport Online - TLN wil bij sluiting horeca nu ook overheidssteun voor horecatransporteurs

TLN wil bij sluiting horeca nu ook overheidssteun voor horecatransporteurs

TLN wil bij sluiting horeca nu ook overheidssteun voor horecatransporteurs
13-10-2020 16:11 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Als de horeca wederom moet sluiten, moeten ook transportondernemers die de horeca bevoorraden een beroep kunnen doen op overheidssteun. Die oproep doet TLN aan het kabinet. Op dit moment komen transporteurs niet in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Dat is onrechtvaardig, vindt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

De transportsector is onlosmakelijk verbonden met de sector die zij bevoorraden. Toch kunnen transportbedrijven geen beroep doen op de TVL. "Dat is en blijft oneerlijk", vindt TLN-directeur Jan Boeve. "Als een café dicht moet kan de kroegbaas, die geen bier meer verkoopt, maximaal 90.000 euro overheidssteun aanvragen. Maar de transporteur, die door de horecasluiting minder vervoert, krijgt helemaal niets. Dat valt echt niet te rijmen."

Bij de totstandkoming van de TVL heeft het kabinet besloten dat alleen bedrijven in bepaalde sectoren een beroep kunnen doen op de tegemoetkoming. De transportsector valt daar niet onder. "Het is ons volstrekt onduidelijk waarom. Nu vallen zwaar getroffen ondernemers gewoon buiten de boot, terwijl hun omzet keldert", vertelt Jan Boeve. "Als bepaalde sectoren, zoals de horeca of evenementenbranche stil staan, staan de vrachtwagens die deze sectoren bevoorraden ook stil. Zodra de horeca weer moet sluiten, heeft dat dus ook grote gevolgen voor transportbedrijven. Daarom roepen wij het kabinet op om gedupeerde transportondernemers nu wél te helpen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden