Clicky

 
Transport Online - Maersk ontslaat 2.000 werknemers maar is toch positief gestemd over resultaten 2020

Maersk ontslaat 2.000 werknemers maar is toch positief gestemd over resultaten 2020

Maersk ontslaat 2.000 werknemers maar is toch positief gestemd over resultaten 2020
13-10-2020 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

KOPENHAGEN - AP Moller - Maersk wijzigt haar vooruitzichten in positieve zin voor het volledige jaar voor 2020 op basis van voorlopige cijfers voor het derde kwartaal en de huidige vooruitzichten voor het vierde kwartaal.

Søren Skou, CEO van AP Moller - Maersk zegt: “AP Moller - Maersk ligt op schema om een ​​sterk derde kwartaal te realiseren met solide winstgroei in al onze activiteiten, in het bijzonder in Ocean en Logistics & Services. De volumes zijn sneller hersteld dan verwacht, onze kosten zijn goed onder controle gebleven, de vrachttarieven zijn gestegen als gevolg van de sterke vraag en we laten de winst snel groeien in Logistics & Services. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn om dezelfde redenen solide en daarom kunnen we onze verwachtingen voor het volledige jaar naar boven bijstellen."

"De vooruitzichten voor 2021 blijven echter onzeker vanwege de aanhoudende pandemie. De positieve impact van stimuleringspakketten is mogelijk minder sterk in 2021, potentiële nieuwe lock-downs zullen van invloed zijn op de vraag en de timing en effectiviteit van een mogelijk vaccin zullen invloed hebben op 2021."

Het bedrijf rapporteert nu een niet-geauditeerde omzet van 9,9 miljard dollar en een EBITDA vóór herstructurerings- en integratiekosten van 2,4 miljard dollar voor het derde kwartaal van 2020, gedreven door een aanhoudend herstel van de vraag en de initiatieven om de kosten te verbeteren. De volumes in Ocean en Logistics & Services daalden met ongeveer drie procent.

2.000 ontslagen

AP Moller - Maersk verwacht in het derde kwartaal van 2020 een herstructureringslast van ongeveer 100 miljoen dollar op zich te nemen in verband met de ontslagen van ongeveer 2.000 medewerkers als gevolg van de op 1 september 2020 aangekondigde organisatiewijzigingen in Ocean en Logistics & Services.

Gezien het resultaat in het derde kwartaal van 2020 en het huidige winstmomentum dat Maersk nu bij alle activiteiten ziet, wordt nu verwacht dat de EBITDA voor het volledige jaar 2020 tussen de 7,5-8,0 miljard dollar zal liggen, vóór herstructurerings- en integratiekosten (voorheen 6,0-7,0 miljard dollar).

De handelsvoorwaarden voor de komende kwartalen blijven onderhevig aan een meer dan normale onzekerheid gezien de verstoringen die worden veroorzaakt of mogelijk worden veroorzaakt door COVID-19.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions