Clicky

 
Transport Online - Ondernemersorganisaties roepen op horeca niet zomaar te sluiten

Ondernemersorganisaties roepen op horeca niet zomaar te sluiten

Ondernemersorganisaties roepen op horeca niet zomaar te sluiten
13-10-2020 12:40 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op om niet "rücksichtslos" de horeca te sluiten als maatregel tegen de oplopende coronabesmettingen. In plaats daarvan zouden de plannen van de sector, die voorzien in slimme maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, moeten worden gevolgd.

De werkgeversorganisaties reageren met de oproep op de scherpere maatregelen die het kabinet gaat invoeren. Daarbij circuleren berichten dat de horeca, en dan met name cafés en restaurants, weer op slot moeten, maar ook zou er een vroegere sluitingstijd kunnen komen. Hoe dan ook wordt de branche volgens VNO-NCW en MKB-Nederland daardoor zwaar getroffen. "De branche heeft zelf slimme maatregelen voorgesteld, die effectief zijn op het virus maar hun bedrijfsvoering niet opnieuw keihard raken. Het is doodzonde om daar niet iets mee te doen."

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelde vorige week voor dat de maatregelen voor de horeca afhankelijk zouden moeten zijn van onder meer de functie en de beschikbare ruimte. Door dat in een slimme tool in te voeren zou ieder horecabedrijf dan eigen maatregelen krijgen. Die kunnen dan ook meebewegen met het stoplichtsysteem dat de overheid momenteel ontwikkelt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats