Clicky

 
Transport Online - Nederlandse vrachtwagen stort van Duitse snelweg, chauffeur zwaargewond [+video]

Nederlandse vrachtwagen stort van Duitse snelweg, chauffeur zwaargewond

Nederlandse vrachtwagen stort van Duitse snelweg, chauffeur zwaargewond [+video]
13-10-2020 11:44 | Ongevallen | auteur Redactie

KLEINLANGHEIM - Dinsdagochtend vroeg is op de Duitse A3 bij Kleinlangheim (district Kitzingen) een vrachtwagenchauffeur van de weg geraakt en van een viaduct naar beneden gestort. Gelukkig kon de 56-jarige chauffeur zich na de crash zelf uit de cabine bevrijden. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens de politie reed de vrachtwagen met oplegger rond 03.30 uur over de A3 richting Frankfurt. Ter hoogte van de lokale verbindingsweg tussen Atzhausen en Kleinlangheim in het district Kitzingen had de chauffeur door nog onbekende redenen de controle over het voertuig verloren. Hij brak met zijn vrachtwagen door de vangrail, brak door de reling van de snelwegbrug en viel enkele meters lager op de weg eronder. 

Volgens de politie heeft de chauffeur zichzelf uit de cabine weten te bevrijden en is hij weer omhoog geklommen naar de snelweg. Hij zwaaide om de aandacht van andere chauffeurs te trekken. Toen de eerste helpers stopten, waarschuwden ze de politie. Een ambulance bracht de 56-jarige naar een ziekenhuis. Talrijke brandweerkorpsen uit Schwarzach, Kleinlangheim en Wiesentheid waren ter plaatse.

Volgens de politie heeft het ongeval geleid tot een schade van circa 100.000 euro. De A3 moest gedeeltelijk worden afgesloten richting Frankfurt.

Foto's

  • J.Roeland
    BOLK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats