Clicky

 
Transport Online - 'Kabinet heeft blinde vlek voor de horeca'

'Kabinet heeft blinde vlek voor de horeca'

'Kabinet heeft blinde vlek voor de horeca'
12-10-2020 19:31 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is teleurgesteld in het kabinet over de mogelijke nieuwe coronamaatregelen, die het kabinet dinsdagavond bekendmaakt. Daarin komt de sluiting van de horeca weer aan bod, bevestigen bronnen. Ook lijkt het zeker dat de openingstijden flink beperkt worden.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, zegt dat "iedere maatregel voor de horeca feitelijk neerkomt op een lockdown". "Dat is niet te doen. Teleurstellend, want het probleem zit niet in de horeca. Het kabinet heeft een blinde vlek voor de horeca."

Willemsen wil verder niet speculeren over de nog niet bevestigde maatregelen, maar zegt wel dat "wat de avond voor een persconferentie naar buiten komt, meestal wel klopt".

Afgelopen weekend diende KHN samen met branchevereniging MKB-Nederland een plan in bij Economische Zaken. Dat stelt alternatieve, slimme maatregelen voor, zoals een horecabedrijf beoordelen op de functie en de activiteit, zoals eten en drinken, vergaderen of slapen. Ook willen de brancheverenigingen een coronamaatregelentool waar ondernemers specificaties van zijn of haar bedrijf kan invullen. Denk aan het aantal vierkante meters, de regio en hoe de ventilatie geregeld is, maar ook hoe er met mondkapje om wordt gegaan en of er kuchschermen zijn.

"Minister Wiebes was enthousiast, staatssecretaris Mona Keijzer ook", zegt Willemsen. "Helaas moeten wij maatregelen weer via de pers vernemen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden