Clicky

 
Transport Online - Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding vrachtwagenchauffeur

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding vrachtwagenchauffeur

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding vrachtwagenchauffeur
12-10-2020 19:28 | Criminaliteit | auteur Redactie

BARENDRECHT - Agenten van de Rotterdamse politie hebben op 11 oktober twee waarschuwingsschoten moeten lossen bij de aanhouding van een verdachte.

In de loop van zondagochtend kreeg de politie de melding binnen dat op de A15 een vrachtwagen met valse kentekenplaten zou rijden. Bij Barendrecht zagen agenten de betreffende vrachtwagen rijden en de chauffeur kreeg een stopteken. Het werd de man en zijn passagier kennelijk te heet onder de voeten, want de twee renden meteen weg, de naastgelegen dijk op.

De passagier wist in eerste instantie te ontkomen, maar de chauffeur stopte wel. Toen hij zijn handen naar zijn heupen bracht, was dat het sein voor de agenten om hem te waarschuwen om zijn handen te laten zien. Dat deed hij niet en twee waarschuwingsschoten waren het gevolg. Nu luisterde de man wel. Bij de schoten raakte niemand gewond.

De tweede weggerende verdachte dacht te kunnen ontsnappen, maar had niet gerekend op de neus van de politiehond die hem binnen de kortste keren naar een achtertuin van de Petrus Camperstraat leidde. Daar werd de man gevonden en door zijn baas aangehouden.

De vrachtwagencombinatie bestond uit een trekker, oplegger en een container. In de container werden onder meer koelkasten gevonden waarvan onderzocht wordt of ze gestolen zijn. De 42-jarige chauffeur uit Valkenswaard en zijn 21-jarige maat uit Eindhoven zitten vast en worden verhoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden