Clicky

 
Transport Online - CNV: vrachtwagenchauffeurs niet vergeten bij aanscherping horeca

CNV: vrachtwagenchauffeurs niet vergeten bij aanscherping horeca

CNV: vrachtwagenchauffeurs niet vergeten bij aanscherping horeca
12-10-2020 17:50 | Coronavirus | auteur Redactie

UTRECHT - Als het kabinet morgen ingrijpende beperkingen aankondigt voor de horeca, moeten er voldoende voorzieningen overblijven voor vrachtwagenchauffeurs. "We willen niet dezelfde situatie als in het voorjaar, toen chauffeurs onderweg vrijwel nergens terecht konden voor toiletbezoek of iets te eten", zegt transport-bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Tijdens de vorige ‘intelligente lockdown’ voelden veel chauffeurs zich als paria’s behandeld, zegt Van Rijssel. “Bij het laden en lossen mochten ze bij veel panden niet naar binnen en onderweg stonden ze bij tankstations en restaurants vaak voor een gesloten deur. Dat moet dit keer echt beter worden geregeld. Het is voor chauffeurs natuurlijk leuk om te horen dat ze een zogenaamd vitaal beroep hebben. Maar als je heel Nederland voorziet van wc-papier wil je op z’n minst zelf ook wel ergens fatsoenlijk naar het toilet kunnen. De chauffeurs lijken dit keer weer vergeten te worden. Daarom vraag ik van de overheid: vergeet die chauffeurs dit keer nou niet, maar zorg voor maatwerk en voldoende voorzieningen onderweg.”

Kritisch volgen

In maart dit jaar hield de bond een peiling onder chauffeurs, die niet al te vrolijke resultaten opleverde. Van Rijssel:"We gaan komende tijd kritisch volgen of de chauffeurs onderweg en bij het laden en lossen op een nette manier worden behandeld."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions