Clicky

 
Transport Online - Samskip breidt short sea netwerk uit met lijndienst Grangemouth - Amsterdam

Samskip breidt short sea netwerk uit met lijndienst Grangemouth - Amsterdam

Samskip breidt short sea netwerk uit met lijndienst Grangemouth - Amsterdam
12-10-2020 17:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag werd de ms Vanquish van multimodaal transportbedrijf Samskip verwelkomd bij TMA Logistics in de haven van Amsterdam. Deze ontvangst luidde de start in van een nieuwe containerlijndienst tussen de Schotse haven Grangemouth (eigendom van Forth Ports) en Amsterdam. Samskip heeft de afgelopen maanden zijn diensten in Amsterdam sterk uitgebreid, gebruikmakend van de geografische ligging, achterlandverbindingen en competitieve voordelen van de haven om in te spelen op recente en toekomstige marktontwikkelingen. Dit gaat hand in hand met de strategische focus van Port of Amsterdam op het verder ontwikkelen van het short sea en intermodale aanbod.

Een paar maanden voor Brexit is deze nieuwe verbinding een belangrijke stap. Er is een toenemende vraag naar betrouwbare en efficiënte verbindingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk die ook in nieuwe, complexe situaties hun taak blijven vervullen. Daarnaast ziet Samskip ook een groeiende vraag vanuit de Schotse markt voor transportmogelijkheden naar continentaal Europa, onder andere voor voedsel en dranken, papier en staalproducten. De haven van Amsterdam heeft traditioneel een sterke handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk en deze verbinding biedt additionele mogelijkheden voor exporteurs naar en importeurs vanuit de Schotse en Noord-Engelse markten.

De short sea en intermodale verbindingen zijn weer verder gegroeid in de haven van Amsterdam in de afgelopen maanden. In augustus werd een directe railservice gelanceerd tussen Amsterdam – Duisburg en Amsterdam – Wuhan door Samskip en Nunner Logistics. De lading die vanuit Azië richting Amsterdam wordt vervoerd is veelal bestemd voor de Britse markt en sluit dus goed aan op de short sea verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk. Naast Grangemouth zijn er ook lijndiensten richting Hull en Tilbury. Daarnaast verwelkomde TMA Logistics ook een nieuwe lijndienst richting Noorwegen, waarmee de havens van Stavanger, Haugesund en Bergen verbonden worden met Amsterdam. Deze ontwikkelingen onderstrepen de aantrekkingskracht van short sea in de haven van Amsterdam.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: "Europa’s grootste multimodale transportbedrijf Samskip is een belangrijke strategische partner voor ons als het gaat om het creëren van nieuwe logistieke verbindingen. Met de verbinding naar Grangemouth zetten wij Port of Amsterdam verder op de kaart in Schotland en geven wij onze klanten meer mogelijkheden. Deze nieuwe wekelijkse lijndienst past uitstekend bij onze gedeelde ambitie met TMA Logistics om ons short sea netwerk verder te vergroten. De internationale partnerships die wij aangaan met partijen als Forth Ports spelen hier een faciliterende rol in."

David Besseling, Head of UK Trade bij Samskip: “Afgezien van het geografische voordeel voor een aantal klanten, bieden wij met TMA in Amsterdam efficiënte cross docking en intermodale achterlandverbindingen naast onze diensten vanuit Rotterdam. Het is fantastisch om te zien hoe onze klanten ons steunen om deze mogelijkheden verder uit te breiden voor de Schotse markt. De tweede wekelijkse afvaart via Grangemouth zal de overall short sea dienst op Schotland verder versterken en klanten in staat stellen om hun carbon footprint te verbeteren en meer trailer conversie mogelijk maken.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden