Clicky


Boskalis verwerft meerdere contracten voor baggeractiviteiten in Duitsland

Boskalis verwerft meerdere contracten voor baggeractiviteiten in Duitsland
12-10-2020 10:07 | Offshore | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Boskalis heeft onlangs drie contracten aangenomen voor kustbeschermings- en havenonderhoudsactiviteiten in Duitsland. Deze bagger-gerelateerde contracten hebben voor Boskalis een gezamenlijke waarde van 45 miljoen euro en gaan de komende maanden van start.

Het eerste contract is voor het verbeteren van de bestaande kustverdediging op het eiland Wangerooge om de bewoners van het eiland te beschermen tegen overstromingen en is gegund door het Duitse Waterwegen- en Scheepvaartbureau WSA Weser-Jade-Nordsee. Dit project wordt samen met een lokale Duitse partner uitgevoerd en omvat de versterking van de strekdammen en oeverbescherming door middel van onder meer 200.000 ton steen. Naast een backhoe dredger zal een aantal splijtbakken worden ingezet. De werkzaamheden gaan in november 2020 van start en zullen naar verwachting eind 2021 worden afgerond.

Daarnaast heeft Boskalis een opdracht ontvangen van het WSA Weser-Jade-Nordsee voor het onderhoud van een 90 kilometer lang deel van de vaargeul van de Weser tussen Nordenham en Bremerhaven. In het kader van een tweejarig onderhoudscontract zal Boskalis in totaal circa 14 miljoen kubieke meter zand en slib baggeren, dat op aangewezen locaties langs de rivier zal worden gedeponeerd. Boskalis zal een middelgrote sleephopperzuiger inzetten voor het uitvoeren van de baggerwerkzaamheden die begin 2021 aanvangen en tot eind 2022 voortduren.

Het derde contract dat Boskalis heeft verworven, is gegund door Niedersachsen Ports voor het onderhoud van de haven van Emden, een van de grootste Duitse Noordzeehavens. Vanaf 1 november 2020 zal Boskalis de haven op de vereiste diepte houden door jaarlijks circa 2,7 miljoen kubieke meter zand en slib te baggeren met een sleephopperzuiger voor twee opeenvolgende jaren.

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag in onze markten stimuleren: groei van de wereldeconomie, toename van het energieverbruik, wereldwijde bevolkingsgroei en de uitdagingen die gepaard gaan met de klimaatverandering. Het project op het eiland Wangerooge is gericht op het bestrijden van de gevolgen van extreem weer in verband met de klimaatverandering. De activiteiten in de Weser en de haven van Emden worden voor een groot deel gedreven door de noodzaak om de havens toegankelijk te houden voor de wereldwijde handel over zee. Met zijn grensverleggende activiteiten en unieke expertise is Boskalis bij uitstek in staat om een belangrijke maatschappelijke rol te spelen bij het creëren en beschermen van welvaart en het bevorderen van de energietransitie.