Clicky

 
Transport Online - Brussels Airport stoomt zich klaar voor het COVID-19 vaccin

Brussels Airport stoomt zich klaar voor het COVID-19 vaccin

Brussels Airport stoomt zich klaar voor het COVID-19 vaccin
11-10-2020 18:45 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Brussels Airport staat klaar om de eerste vaccins tegen het COVID-19 virus te ontvangen en te vervoeren. Een taskforce op Brucargo, de vrachtafdeling van de luchthaven, stoomt de scenario’s klaar om de verschillende types vaccins op een veilige en efficiënte manier te kunnen importeren en exporteren.

 “Als voorkeursluchthaven in Europa voor transport van temperatuurgevoelige producten, investeert Brussels Airport al meer dan 10 jaar continu in de dienstverlening en producten op maat van de farmaceutische sector, een van de sleutelsectoren in ons land. Speciaal voor het COVID-19 vaccin hebben we samen met onze community partner Air Cargo Belgium de Taskforce BRUcure in het leven geroepen, om in samenwerking met de grote vaccinproducenten een correct en snel transport op onze luchthaven te garanderen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airport heeft niet alleen het grootste aantal pharma-gecertificeerde bedrijven onder het IATA CEIV1 programma op de cargo-site, maar beschikt met minimum 30.000m² temperatuurgecontroleerde ruimtes over het grootste aantal m² in Europa in eerste en tweede lijnstoegang tot tarmac, om farmaceutische producten koel te bewaren voor transport.

Met het digitale platform BRUcloud wil Brussels Airport het mogelijk maken om op elk moment in de transportketen een temperatuurgevoelige zending in real time te volgen en de temperatuur te monitoren.

Nog veel onbekende parameters, elk scenario in kaart

De Taskforce BRUcure brengt alle scenario’s voor de verschillende types vaccins in kaart, dit in samenspraak met de farmaceutische producenten, waarmee Brussels Airport samenwerkt. Elk type vaccin vraagt een andere vorm van transport, verpakking en stockage. Zo zullen sommige vaccins op droogijs vervoerd moeten worden, terwijl andere vaccins de gebruikelijke 2-8 graden Celsius koeling zullen vereisen. Ook de productieplaats van de vaccins, het aantal

doses per persoon, het volume dat een vrachtpallet met vaccins inneemt rekening houdend met de verpakking, enzovoort, worden in kaart gebracht in de verschillende scenario’s zodat er snel geschakeld kan worden eens het vaccin er is.

Geert Keirens van Air Cargo Belgium: “Het COVID-19 vaccin verhaal toont eens te meer de sterkte van Brucargo. Dankzij de uitgebreide ervaring van deze community met transport van vaccins, in het bijzonder het ebola-vaccin op droogijs, en de jarenlange samenwerking kan onze cargogemeenschap nu al een robuust logistiek platform aanbieden om alle types COVID-19 vaccins te importeren en exporteren, ten dienste van de volksgezondheid. Tevens zet ACB, via samenwerking met provincie Vlaams-Brabant, in op een community controltower functie, waarbij COVID-19 vaccin zendingen continu gemonitord zullen worden op Brucargo.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden