Transport Online - Politie druk met (mogelijke) explosieven op meerdere plekken [update]

Politie druk met (mogelijke) explosieven op meerdere plekken [update]

Politie druk met (mogelijke) explosieven op meerdere plekken [update]
11-10-2020 13:11 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - [update 18:41 uur] De politie heeft het zondag druk gehad met (mogelijke) explosieven die op verschillende plekken in het land werden gevonden. In Almere werd een explosief gevonden in een voortuin, waardoor ongeveer tien woningen moesten worden ontruimd. In Nijmegen trof een voorbijganger een mogelijk explosief aan onder een viaduct en in Zandvoort werd een auto meegenomen voor nader onderzoek.

Het explosief in Almere werd aangetroffen in een voortuin aan de Fijistraat. Het is inmiddels opgeruimd en de straat is weer open. De politie onderzoekt de zaak verder.

In Nijmegen bleek het te gaan om brandbare stoffen in combinatie met vuurwerk onder een viaduct op de Neerbosscheweg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de boel ontmanteld. Omdat het weer veilig is, kan het verkeer worden hervat, aldus de Gelderse politie, die nog bezig is te onderzoeken waar het voorwerp vandaan komt.

In Zandvoort deden explosievenverkenners ook onderzoek, vanwege een verdacht pakketje bij een auto aan de Vondellaan. Daarbij werd geen explosief aangetroffen. De politie heeft de auto meegenomen en de locatie is weer vrijgegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen