Clicky

 
Transport Online - OMT-lid Menno de Jong: het ziet er niet goed uit

OMT-lid Menno de Jong: het ziet er niet goed uit

OMT-lid Menno de Jong: het ziet er niet goed uit
11-10-2020 10:04 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Het is bijna onvermijdelijk dat er strengere coronamaatregelen volgen nu het aantal besmettingen toch blijft doorstijgen. Dat zegt viroloog van het Amsterdam UMC en lid van het Outbreak Management Team (OMT) Menno de Jong tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5. "We gaan langzaamaan naar de situatie zoals in maart en april en dat willen we natuurlijk niet."

Zaterdag steeg het aantal besmettingen in Nederland met zo'n 6500. In Amsterdam kwamen er 630 nieuwe coronagevallen bij. De Jong: "Het ziet er niet goed uit. Vorig weekend zaten we nog op zo'n vierduizend gevallen per dag, dat zijn er nu zesduizend. Het aantal opnames is ongeveer 1200. In de zomer waren het er tussen de 100 en 200, toen maakten we ons ook al zorgen. Een derde van de opnames op de IC is nu coronagerelateerd."

Ook het Amsterdam UMC, waar de Jong werkt, is men aan het opschalen. "De stad is één van de epicentra van Nederland. Het aantal opnames neemt toe. Concreet worden er nu stappen gezet om de capaciteit van opnames te vergroten. Dat gaat ten koste van de reguliere zorg. Ook worden er medewerkers ziek en moeten in quarantaine thuis, dat geeft extra druk op de zorg. Wij merken het aan alle kanten."

Persconferentie

Van de maatregelen die bij de laatste persconferentie zijn afgekondigd verwacht de Jong niet veel. "We zouden hiervan begin volgende week uiterlijk effect moeten zien. Dat moet dan wel heel snel gebeuren. Ik ben niet optimistisch. Ik verwacht niet dat we een knik gaan zien opeens."

Aankomende dinsdag wordt een nieuwe persconferentie verwacht. "Dat betekent dat de genomen maatregelen niet werken plus dat de Nederlandse bevolking, met uitzonderingen daar gelaten, de verantwoordelijkheid niet genoeg neemt voor alle basismaatregelen. Het is dan ook bijna onvermijdelijk dat er van hogerhand strengere maatregelen genomen zullen worden om groepsgrootte en mobiliteit te verminderen. Dan glij je af naar maatregelen van voor juni. Er moet dus meer gebeuren dan we nu aan het doen zijn", aldus de Jong.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats