Transport Online - Aanhoudingen na onaangekondigd protest op Plein Den Haag

Aanhoudingen na onaangekondigd protest op Plein Den Haag

Aanhoudingen na onaangekondigd protest op Plein Den Haag
10-10-2020 22:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond "meerdere" mensen aangehouden na een onaangekondigd protest op het Plein in Den Haag. Onder hen is ook Willem Engel van Viruswaarheid aldus jurist Jeroen Pols van de actiegroep. Volgens hem zijn er zeker vijf mensen aangehouden.

Eerder op de avond had de politie de aanwezigen op het plein al gesommeerd weg te gaan, zo stelt de politie. Daar werd in eerste instantie gehoor aan gegeven, maar tegen 21.00 uur waren de demonstranten weer op het Plein. "De demonstranten hebben wij meermaals gevorderd om weg te gaan mét waarschuwing dat er anders een aanhouding zou volgen", aldus de politie. Volgens Pols zijn de aanhoudingen niet op het Plein, maar ineen straat verderop gedaan. De groep "liep daar gewoon vreedzaam".

De politiewoordvoerster kon niet zeggen hoeveel demonstranten er op het Plein waren, maar volgens de Telegraaf waren het er ongeveer honderd.

Viruswaarheid riep eerder op de avond op om zaterdag en de komende dagen naar het Plein te komen om te protesteren tegen de zogenoemde coronaspoedwet, die een wettelijke grondslag moet bieden voor de coronamaatregelen in Nederland. Afgelopen week werden meerdere van dit soort demonstraties ontbonden. Afgelopen donderdag werden daarbij tachtig mensen opgepakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen