Transport Online - De Jonge blijft hopen op afvlakking coronacijfers

De Jonge blijft hopen op afvlakking coronacijfers

De Jonge blijft hopen op afvlakking coronacijfers
10-10-2020 16:38 | Coronavirus | auteur ANP

NIJMEGEN - Zorgminister Hugo de Jonge blijft hopen dat het aantal dagelijkse coronabesmettingen dit weekeinde toch nog een afvlakking laat zien. Maar als die uitblijft, zijn aanvullende maatregelen "onvermijdelijk", aldus de bewindsman.

"De ontwikkeling van de cijfers is heel zorgwekkend. Het gaat duidelijk niet de goede kant op. Dit is een trend die je niet wil zien", aldus de minister. "We houden de cijfers goed in de gaten en bereiden ons voor op nadere maatregelen."

Het kabinet overlegt zondag weer over het nog altijd oplopende aantal besmettingen. Zaterdag werd een recordaantal van meer dan 6500 gemeld, ruim vijfhonderd meer dan een dag eerder. De Jonge wil evenwel nog niet speculeren op extra ingrepen. Het kabinet bekijkt de situatie "echt van dag tot dag", zegt hij. Dinsdag maakt het kabinet volgens hem zo nodig nieuwe maatregelen bekend.

De minister benadrukt opnieuw dat niet de maatregelen zelf het virus kunnen stoppen. "Dat moeten we zelf doen. Hou je aan alle regels!"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions