Clicky


Britse wielrenner Simon Yates verlaat Giro na positieve coronatest

Britse wielrenner Simon Yates verlaat Giro na positieve coronatest
10-10-2020 10:38 | Sport | auteur Redactie

GIOVINAZZO - De Brit Simon Yates gaat niet meer van start in de achtste etappe van de Ronde van Italië. De renner van Mitchelton-Scott, vooraf gezien als een van de favorieten, is positief getest op het coronavirus, zo meldt de ploeg. Yates had vrijdag lichte klachten gemeld en onderging daarop een sneltest. Die gaf een positief resultaat, net als een tweede test.

Yates was de Giro goed gestart maar verloor veel tijd in de derde etappe, de rit met de klim op de Etna. De winnaar van Tirreno-Adriatico stond op de 21e plaats met een kleine vier minuten achterstand op rozetruidrager João Almeida.

De 28-jarige renner werd meteen nadat hij zijn klachten had gemeld in een kamer geïsoleerd en is na zijn positieve test per ambulance vervoerd naar zijn quarantaineplaats. "Ook de andere renners en staf hebben nu een PCR-test ondergaan", meldt de ploeg. Die leverden verder geen positieve resultaten op, zodat het team de Giro kan voortzetten. Ook de komende dagen zullen renners en begeleiders testen ondergaan.

"Simon had lichte koorts vrijdagavond", vertelt teamdokter Matteo Beltemacchi. "Dat stelden we vast tijdens onze routinecontroles die we hier drie keer per dag uitvoeren. Daarna werd hij geïsoleerd volgens de voorgeschreven protocollen en hebben we meteen een test afgenomen. Die was positief. Zijn symptomen zijn licht en hij verkeert verder in goede gezondheid." Yates won twee jaar geleden de Ronde van Spanje.