Clicky

 
Transport Online - Rutte: bereid elke beperkende maatregel te nemen die nodig is

Rutte: bereid elke beperkende maatregel te nemen die nodig is

Rutte: bereid elke beperkende maatregel te nemen die nodig is
09-10-2020 16:45 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet is bereid om elke beperkende maatregel te nemen die nodig is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Premier Mark Rutte maakte dat duidelijk tijdens zijn wekelijkse ministerraad. Over welke maatregelen denkbaar zijn, wilde hij niet speculeren. Ook wil hij niet ingaan op de discussies die het kabinet daarover voert.

"Het doel is de totale optelsom van de bewegingen van mensen en het aantal contactmomenten terug te brengen", aldus Rutte. Hij wees erop dat de meeste horeca netjes omgaat met de maatregelen, net als theaters en sportscholen, maar de netto optelsom ervan is volgens hem dat er heel veel bewegingen zijn van mensen.

Dit weekend zouden volgens deskundigen de eerste resultaten zichtbaar moeten zijn van de extra maatregelen die in zes regio's werden genomen, waar de horeca eerder dicht moest en de maximale groepsgrootte verkleind werd. De enorme stijgingen van het aantal besmettingen in de afgelopen week en vooral laatste dagen, vallen tegen, erkende Rutte. Daarvan zou je meer moeten terugzien. Hij wil dat nader laten analyseren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions