Transport Online - Wielerklassieker Parijs-Roubaix afgelast

Wielerklassieker Parijs-Roubaix afgelast

Wielerklassieker Parijs-Roubaix afgelast
09-10-2020 12:26 | Sport | auteur ANP

ROUBAIX - De 118e editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix gaat dit jaar niet door. De 'Hel van het Noorden' was vanwege de coronacrisis al uitgesteld van het voorjaar naar zondag 25 oktober, maar de organisatie heeft besloten om de wedstrijd te schrappen. De Franse autoriteiten hebben daartoe verzocht, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Frankrijk.

Parijs-Roubaix zou in eerste instantie op 12 april worden verreden, maar de organisatie besloot in maart om het 'wielermonument' uit te stellen. De kasseienklassieker werd voor 25 oktober op het programma gezet, een week na de eveneens uitgestelde Ronde van Vlaanderen. Ook zou voor het eerst een Parijs-Roubaix voor vrouwen worden gehouden.

Vanwege het snel oplopende aantal coronagevallen besloot de Franse minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, deze week om een strenger regime te hanteren voor enkele steden, waaronder Lille. Het laatste stuk van Parijs-Roubaix gaat langs Lille, met de finish op het Vélodrome in Roubaix. Op verzoek van de autoriteiten in Noord-Frankrijk is de koers geschrapt.

Vorig jaar

"We zien jullie op 11 april 2021 op de kasseien, om een van de geweldigste monumenten in de wielerwereld te vieren", aldus de organisatie.

De Belg Philippe Gilbert zegevierde vorig jaar in Roubaix. De routinier van Lotto Soudal zou op 25 oktober niet meedoen, omdat hij nog te veel last heeft van de knieblessure die hij opliep in de Tour de France.

Mathieu van der Poel zou over ruim twee weken wel aan de start staat in Compiègne, de startplaats van Parijs-Roubaix. Zijn ploeg Alpecin-Fenix had een wildcard gekregen voor de klassieker.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions